ye-logo.v1.2

Хто може очолити райдержадміністрації Хмельниччини: попередній список кандидатів

Політика 25250
Призначатиме нових голів РДА президент України
Призначатиме нових голів РДА президент України. Фото: ілюстративне lyon-entreprises.com

Претенденти на посади голів РДА почали подавати електронні декларації.

Наприкінці минулого року у реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції почали з’являтися електроні декларації кандидатів на посади голів районних державних адміністрацій Хмельницької області. Кореспонденти сайту «Є» спробували дізнатися, хто ці люди.

Передусім, варто зазначити, що цей список є попереднім, адже декларації кандидатів на цю посаду можуть з’являтися й надалі. Крім того, невідомо чи саме ці люди очолять райдержадміністрації, адже остаточне рішення - за президентом. Згідно з чинним законодавством, саме він призначає очільників на цю посаду за поданням Кабінету міністрів України. Ще у листопаді голова Хмельницької облдержадміністрації Дмитро Габінет анонсував, що голів РДА шукатимуть за допомогою проєкту «LIFT». Охочі можуть подавати свої кандидатури в режимі онлайн.

Отож, розпочнемо наш список у алфавітному порядку районів.

Білогірська райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 11 грудня 2019 року подав Загоруйко Юрій Миколайович. Згідно з нею, офіційно він проживав у Білогір’ї. У ній відсутня інформація про місце його роботи. Проте вказано, що Юрій Загоруйко у 2018-му отримав 66 тисяч 824 гривень пенсії. Офіційно він не володіє жодними корпоративними правами. Крім того, раніше він був депутатом Білогірської селищної ради.

Віньковецька райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 10 грудня 2019 року подав Лужняк Володимир Олександрович. Згідно з нею, офіційно він проживав у Віньківцях. З 2014 року він працював першим заступником голови Віньковецької РДА. За роботу на цій посаді у 2018-му йому нарахували 263 тисяч 832 гривень зарплатні. Офіційно він не володіє жодними корпоративними правами.

Волочиська райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 12 грудня 2019 року подав Марущин Юрій Віталійович. Згідно з нею, офіційно він проживав у Волочиську. Наразі він працює начальником управління агропромислового, економічного розвитку та інфраструктури Волочиської РДА. На цій посаді у 2018-му йому нарахували 218 тисяч 511 гривень зарплатні. Офіційно він не володіє жодними корпоративними правами.

Городоцька райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 11 грудня 2019 року подала Кордас Жанна Анатоліївна. Згідно з нею, офіційно вона проживала у Хмельницькому. У електронній декларації Жанна Кордас не вказала, де саме вона працює, проте у 2018 році вона 167 тисяч 74 гривень зарплатні за основним місцем роботи. Офіційно вона не володіє жодними корпоративними правами. Крім того, ми з'ясували, що у нардепа від партії «Слуга народу» Володимира Ватраса є помічниця на громадських засадах, яку теж звати Кордас Жанна Анатоліївна.

Деражнянська райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 18 грудня 2019 року подав Щербань Олександр Васильович. Згідно з нею, він офіційно проживав у Хмельницькому. Олександр Щербань від зайняття підприємницькою діяльністю в 2018-у отримав 802 тисяч 750 гривень доходу. У того ж Володимира Ватраса є помічник, якого звати Щербань Олександр Васильович.

До теми: Габінет звільнив Кальніченка, на черзі призначення нового заступника

Дунаєвецька райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 23 грудня 2019 року подав Купчик Ярослав Олегович. Згідно з нею, він офіційно зареєстрований у Дунаївцях, проте проживає у Хмельницькому. У 2018 році Ярослав Купчик працював у Військовій прокуратурі Західного регіону України, де йому нарахували 313 тисяч 526 гривень зарплатні. Офіційно він не володіє жодними корпоративними правами.

Ізяславська райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 26 грудня 2019 року подав Федорчук Іван Борисович. Згідно з нею, він офіційно проживав у Ізяславі. Іван Федорчук має у власності 40 відсотків від зального капіталу товариства з обмеженою відповідальністю «Ековіста», а також порівно з дружиною володіє фермерським господарством «Віста Ф». Його загальні особисті доходи за 2018-й склали 913 тисячі 674 гривень.

Кам’янець-Подільська райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 12 грудня 2019 року подав Бернашевський Анатолій Вячеславович. Згідно з нею, він офіційно проживав у Кам’янці-Подільському. У 2018-му Анатолій Бернашевський отримав 997 тисяч 40 гривень від зайняття підприємницькою діяльністю, проте у декларації не вказано, якими корпоративними правами він володіє. Втім, у ресурсі «Youcontrol» вказується, що така людина є одним із засновників приватного підприємства «Дворянські ковбаси».

Красилівська райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 12 грудня 2019 року подав Кравчук Василь Миколайович. Згідно з нею, він офіційно проживав у Красилові. У декларації відсутні місце роботи та доходи Василя Кравчука, окрім банківських відсотків. Втім, його дружна у 2018-му працювала у відділі освіти, молоді та спорту Красилівської міської ради. Крім того, за інформацією громадського руху «Чесно» Кравчук Василь Миколайович у 2014 році безуспішно балотувався до Верховної Ради України.

Летичівська райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опубліковано дві декларації кандидатів на посаду. Першу подала 16 грудня 2019 року Кабанова Раїса Юріївна. Згідно з нею, вона офіційно проживала у Летичеві. У 2018 році Раїсі Кабановій нарахували 133 тисяч 341 гривню зарплатні у Красилівській об’єднаній державній податковій інспекції та 54 тисячі 226 гривень зарплатні в Головному управлінні ДФС у Хмельницькій області. Офіційно вона не володіє жодними корпоративними правами.

Другу декларацію кандидата на цю посаду подала 23 грудня 2019 року Коржик Світлана Анатоліївна. Згідно з нею, вона проживала у селі Ялинівка Летичівського району. Світла Коржик працює начальницею відділу гуманітарного розвитку та охорони здоров’я Летичівської ОДА, де їй у 2018-му році нарахували 149 тисяч 339 гривень зарплатні за основним місцем роботи. Офіційно вона не володіє жодними корпоративними правами.

До теми: Поділ Хмельниччини на громади: як може виглядати область за оновленим перспективним планом

Новоушицька райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 13 грудня 2019 року подав Соловей Олександр Васильович. Згідно з нею, він офіційно проживав у Новій Ушиці. У 2018-му він Олександр Соловей отримав 347 тисяч 19 гривень від зайняття підприємницькою діяльністю.

Полонська райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 22 грудня 2019 року подав Мороз Анатолій Васильович. Згідно з нею, він офіційно проживав у Хмельницькому. У 2018-му Анатолію Морозу нарахували 657 тисяч 647 гривень зарплатні за основним місцем роботи. Офіційно він не володіє жодними корпоративними правами.

Славутська райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 14 грудня 2019 року подав Мельник Олександр Вікторович. Згідно з нею, він офіційно проживає у Славуті. Олександр Мельник з 2015 року працює першим заступником голови Славутської РДА. На цій посаді у 2018-му йому нарахували 264 тисячі 963 гривні зарплатні. Офіційно він не володіє жодними корпоративними правами.

Старокостянтинівська райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опубліковано дві декларації кандидатів на посаду. Першу 11 грудня 2019 року подала Троян Ольга Григорівна. Згідно з нею, вона офіційно проживає у Старокостянтинові. Ольга Троян вказала, що у 2018-му році їй нарахували 33 тисячі 580 гривень зарплатні за основним місцем роботи, проте не вказала де саме вона працювала. Офіційно вона не володіє жодними корпоративними правами.

Другу декларацію кандидата на посаду 12 грудня 2019 року подала Пасічник Альона Сергіївна. Згідно з нею, вона офіційно проживає у Старокостянтинові. У 2018-му Альоні Пасічник нарахували 44 тисячі 843 гривні зарплатні у Національній акціонерній страховій компанії «Оранта». Офіційно вона не володіє жодними корпоративними правами.

Старосинявська райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 11 грудня 2019 року подала Вікарська Надія Миколаївна. Згідно з нею, вона офіційно проживає у Старій Синяві. Надії Вікарській у 2018-му нарахували у Красилівській об’єднаній державній податковій інспекції 135 тисячі 855 гривень зарплатні, а також у Головному управлінні Державної фіскальної служби у Хмельницькій області 46 тисячі 658 гривень зарплатні. Офіційно вона не володіє жодними корпоративними правами.

До теми: Три чи п'ять замість 20-ти: скільки районів хочуть утворити на Хмельниччині

Теофіпольська райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 10 грудня 2019 року подала Ковцун Олена Володимирівна. Згідно з нею, вона проживала у Теофіполі. Олена Ковцун з 2015 року працює керівницею апарату Теофіпольської РДА. На цій посаді їй у 2018-му нарахували 331 тисячу 898 гривень зарплатні за основним місцем роботи. Офіційно вона не володіє жодними корпоративними правами.

Хмельницька райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 12 грудня 2019 року подав Багінський Артем Олександрович. Згідно з нею, він офіційно проживав у Хмельницькому. Артем Багінський є кінцевим бенефіціарним власником трьох компаній — Адвокатське бюро «Артема Багінського», ТОВ «Укрштамп» і ТОВ «Юридичне бюро Багінського». У 2018-му від зайняття незалежною підприємницькою діяльністю він отримав 362 тисячі 782 гривень. Крім того, у нардепа Володимира Ватраса є помічник, якого теж звати Багінський Артем Олександрович.

Чемеровецька райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 13 грудня 2019 року подала Андрущенко Юлія Віталіївна. Згідно з нею, вона офіційно проживала у Хмельницькому. Юлії Андрущенко у 2018-му нарахували у Департаменті соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації 130 тисяч гривень зарплатні за основним місцем роботи. Офіційно вона не володіє жодними корпоративними правами.

Шепетівська райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опубліковано дві декларації кандидатів на посаду. Першу 11 грудня 2019 року подав Биков Віталій Петрович. Згідно з нею, він офіційно проживав у Шепетівці. Віталій Биков працює директором комунального підприємства «Шепетівкаводоканал». На цій посаді йому у 2018-му нарахували 239 тисячі 127 гривень. Офіційно він не володіє жодними корпоративними правами.

Другу декларацію кандидата на посаду подав 23 грудня 2019 року Ямчук Михайло Дмитрович. Згідно з нею, він офіційно проживав у селі Українка Білогірського району. У 2018-му Михайлу Ямчуку нарахували у районному комунальному підприємстві «Білогірське бюро технічної інвентаризації» 113 тисяч 267 гривень зарплатні за основним місцем роботи. Офіційно він не володіє жодними корпоративними правами.

Ярмолинецька райдержадміністрація. На сайті НАЗК наразі опублікована лише одна декларація кандидата на посаду. Її 11 грудня 2019 року подав Гуменюк Василь Васильович. Згідно з нею, він офіційно проживав у Ярмолинцях. Василь Гуменюк працює директором Ярмолинецького комунального закладу «Центр культури та дозвілля». Там у 2018-му йому нарахували 109 тисяч 951 гривню. Крім того, того ж року він отримав 2 тисячі 400 гривень у ТОВ «Квартал-95». Крім того, торік він балотувався у народні депутати від партії «Слуга народу». Офіційно він не володіє жодними корпоративними правами.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую