ye-logo.v1.2

Хмельницька обласна рада вчергове виступила проти закону про обіг землі

Політика 1532
Депутатами адресували своє звернення президенту, Кабміну та нардепам
Депутатами адресували своє звернення президенту, Кабміну та нардепам. Фото: автора

Депутати просять президента накласти вето на цей закон, якщо парламент його прийме.

Сьогодні, 5 березня, на позачерговій сесії Хмельницької обласної ради прийняли звернення до центральної влади. У ньому вони виступили проти закону про обіг земель сільськогосподарського призначення. Саме голосування за це звернення стало головною причиною скликання позачергової сесії облради.

«У законопроєкті є низка сумнівних позицій. Зокрема, продаж землі кредитним установам, скасування заборони на продаж особливо цінних земель, відсутність контролю держави за використанням українських чорноземів. Визначений ліміт у 10 тисяч гектарів — це розрахунок не на фермерські господарства, а на агрохолдинги», — йдеться у тексті звернення.

Спершу обласні депутати планували вимагати у центральної влади зняти законопроєкт про обіг земель сільськогосподарського призначення з розгляду Верховної Ради України. Втім, після засідання робочої групи, яка складалася з представників різних фракцій, від такого рішення відмовилися. Натомість вони закликали Володимира Зеленського, якщо парламент все ж таки прийме цей закон, накласти на нього президентське вето.

Згідно з текстом звернення, депутати також вимагають у центральної влади напрацювати національну програму реформування земельних відносин, яку опісля слід винести на всеукраїнський референдум.

За такі вимоги проголосував «за» 51 з 56 зареєстрованих депутатів облради. П’ятеро не голосували. Депутатське звернення направлять президенту, Кабміну та нардепам.

Нагадаємо, депутати Хмельницької обласної ради не вперше звертаються до центральної влади щодо закону про обіг земель сільськогосподарського призначення. Так, у вересні минуло року вони вимагали заборонити продавати землю іноземцям. А питання створення ринку землі — винести на всеукраїнський референдум.

Крім того, наприкінці минулого місяця до центральної влади зверталася й Хмельницька міська рада. Проте міські обранці все ж вимагали взагалі зняти з розгляду парламенту цей законопроєкт.

Читайте також: Хмельницькі депутати просять звільнити міністерку освіти Новосад

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую