ye-logo.v1.2

Хто з нардепів від Хмельниччини «відправив» генпрокурора у відставку

Політика 2648
Верховна Рада України висловила недовіру Руслану Рябошапці
Верховна Рада України висловила недовіру Руслану Рябошапці. Фото: president.gov.ua

Не всі представники області в парламенті підтримали недовіру Рябошапці.

Вчора, 5 березня, Верховна Рада України 263 голосами «за» висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Тепер, за даними багатьох українських ЗМІ, новим генпрокурором України можуть призначити Сергія Іонушаса, депутата від «Слуги народу», заступника голови комітету з питань правоохоронної діяльності.

Сайт «Є» проаналізував, як народні депутати від Хмельниччини голосували за проєкт «Постанови про висловлення недовіри Генеральному прокурору Рябошапці Р.Г. (№3154)». Більшість натиснула на кнопку «за», однак, були й ті, хто утримався.

Так, представники пропрезидентської фракції «Слуга народу», Володимир Ватрас, Ігор Марчук, Олена Копанчук, Сергій Мандзій Микола Стефанчук підтримали недовіру Рябошапці. Також «за» був позафракційні Руслан Стефанчук та Сергій Лабазюк, а також Віктор Бондар з депутатської групи «За майбутнє».

За даними поіменного голосування на сайті Верховної Ради, під час голосування були відсутніми Юрій Заславський зі «Слуги народу» та Олександр Герега з групи «За майбутнє».

Ще двоє нардепів з пропрезидентської фракції - Олексій Жмеренецький та Денис Монастирський, утрималися. Хоча, відзначимо, що під час голосування про включення до порядку денного сесії питання про висловлення недовіри генпрокурору, вони натиснули на кнопку «за».

Читайте також: Рада відправила Гончарука у відставку: як голосували депутати від Хмельниччини

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую