ye-logo.v1.2

Зеленський звільнив голову Новоушицької райдержадміністрації

Політика 3191
Причиною звільнення Олександра Солов
Причиною звільнення Олександра Солов'я стала подана ним заява. Фото: з фейсбуку Олександра Солов'я

На цю посаду Олександр Соловей був призначений наприкінці лютого цього року.

Ще одна районна державна адміністрація Хмельниччини залишилася без очільника. Цього разу Володимир Зеленський звільнив голову Новоушицької РДА Солов’я Олександра Васильовича. Розпорядження президента було опубліковане вчора, 3 грудня.

У розпорядженні вказано, що причиною звільнення Олександра Солов’я з посади голови Новоушицької райдержадміністрації стала подана ним заява.

Олександр Васильович був призначений президентом на посаду голови райдержадміністрації 28 лютого цього року. До того часу він був зареєстрований як фізична особа-підприємець і з 2014 року займався адвокатською діяльністю.

На цьогорічних місцевих виборах він балотувався від партії «Слуга народу» на голову Новоушицької селищної ради, однак не отримав більшості голосів виборців. За Олександра Солов’я проголосували 1 тисяча 444 жителя громади. Натомість вибори виграв його конкурент, висуванець від партії «За майбутнє» Олійник Анатолій Антонович, який отримав 3 тисячі 230 голосів.

Однак Олександр Васильович був обраний депутатом Новоушицької селищної ради. Він очолював виборчий список осередку політичної партії «Слуга народу». Як депутат він увійшов до складу постійної комісії з питань планування фінансів, бюджету та інвестицій.

Які доходи та статки задекларував Олександр Соловей?

Кореспонденти сайту «Є» також поглянули на електронну декларацію Олександра Солов’я. Останню щорічну декларацію за 2019 рік, тобто за час поки він ще не очолив Новоушицьку райдержадміністрацію, Олександр Васильович опублікував 4 березня 2020-го. Поки що у реєстрі відсутня його декларація за цей рік.

Отож, торік у Новій Ушиці Олександр Соловей набув у власність дві земельні ділянки. Їх загальна площа склала 1 тисячу 112 квадратних метрів. У попередні роки в селищі міського типу він безпосередньо володів земельною ділянкою, орендував дві кімнатами та у співвласності з Голосняк Ольгою Василівною мав житловий будинок. Натомість його дружина Соловей Лариса Василівна володіла трьома земельними ділянками у селах Новоушицького району та квартирою у Хмельницькому.

Також у 2019 році за 90 тисяч гривень Олександр Соловей отримав у власність автомобіль «Kia Sorento» 2011 року випуску. А його дружина у попередні роки набула автомобіль «ВАЗ» 1990 року випуску.

За минулий рік Олександр Соловей задекларував такі доходи: 223 тисяч 772 гривні від зайняття підприємницькою діяльністю, 45 тисяч гривень від відчуження рухомого майна та 37 тисяч 278 гривень пенсії. Натомість загальний задекларований дохід його дружини склав 77 тисяч 95 гривень. А загальні фінансові зобов’язання перед банками Олександра та Лариси Солов’їв у 2019-у становили 37 тисячі 495 гривень. Значні грошові заощадження — офіційно відсутні.

Нагадаємо, 3 грудня Володимир Зеленський також призначив нового голову Хмельницької облдержадміністрації. Ним став Сергій Вячеславович Гамалій, який до цього часу займався підприємницькою діяльністю. Того ж дня президент вручив новому очільнику облдержадміністрації службове посвідчення та побажав показати високий результат на новій посаді.

Читайте також: Будинок у Туреччині за п’ять мільйонів та нерухомість у Польщі: які статки нового голови ОДА

Додамо, що 23 листопада Володимир Зеленський звільнив голову Віньковецької райдержадміністрації Володимира Олександровича Лужняка. Основою такого розпорядження також стала подана посадовцем заява. Володимир Лужняк переміг на місцевих виборах і став головою Віньковецької селищної громади.

До теми: Ліквідацію райдержадміністрацій Хмельниччини має розпочати Кабмін

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую