ye-logo.v1.2

Симчишин очолив регіональне відділення Асоціації міст України

Політика 2203
Хмельницький міський голова очолюватиме регіональне відділення Асоціації міст України впродовж п
Хмельницький міський голова очолюватиме регіональне відділення Асоціації міст України впродовж п'яти років. Фото: ілюстративне з архіву редакції

Його кандидатуру запропонував попередній очільник відділення Василь Сидор.

Вчора, 12 лютого, Хмельницьке регіональне відділення Асоціації міст України отримало нового очільника. Ним став Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, за кандидатуру якого голосували в онлайн-форматі. Про це повідомила пресслужба Хмельницької міської ради.

За її інформацією, донедавна Хмельницьке регіональне відділення Асоціації міст України очолював Славутський міський голова Василь Сидор. Саме він 8 лютого висунув кандидатуру Олександра Симчишина як нового голови регіонального відділення. Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан теж рекомендував головам громад Хмельниччини, які мають членство в Асоціації, підтримати цю кандидатуру.

«Однак того дня через складні погодні умови не усі голови громад змогли взяти участь у цьому засіданні. Через відсутність кворуму було вирішено провести голосування в онлайн-форматі. Воно відбулося 12 лютого», — зазначили у пресслужбі міськради.

Тоді кандидатуру Олександра Симчишина одноголосно підтримали усій його колеги з Хмельниччини. Таким чином на п’ять років він став новим головою регіонального відділення АМУ.

«Я готовий взяти на себе цю відповідальність та якісно виконувати обов’язки голови Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України. Впевнений, що разом із членами Правління АМУ від нашої області ми зможемо ефективно працювати у напрямку відстоювання інтересів громад на усіх рівнях влади», — зазначив Олександр Симчишин.

Того ж дня відбулося голосування за голів громад, які увійдуть до складу Правління Асоціації міста України. До цього керівного органу від Хмельниччини делегували Василя Сидора.

Довідково. Хмельницьке регіональне відділення Асоціації міст України є неурядовою організацією, яка є представництвом Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України». Нині членами регіонального відділення є 40 громад області.

Щодо Асоціації міст України, то вона відстоює інтереси місцевого самоврядування у діалозі з центральною владою: президентом, парламентом, урядом. Її члени бурують участь у формуванні важливих для країни законопроєктів та різноманітних програм.

Читайте також: Реформа освіти в Хмельницькому: що буде з 10-11 класами

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую