ye-logo.v1.2

Заступники Симчишина: посадовці подали декларації за 2020 рік

Політика 4968
Заступники Хмельницького міського голови прозвітували про доходи і статки за 2020 рік
Заступники Хмельницького міського голови прозвітували про доходи і статки за 2020 рік. Фото: автора

Аналіз декларацій.

Деклараційна кампанія у 2021 році закінчилась 31 березня, а це означає, що посадовці мали  прозвітувати про статки та доходи за минулий рік. Скільки заробили й що купили мали показати у деклараціях і новопризначені заступники Хмельницького міського голови. Сайт «Є» заглянув у відповідні документи і намагався зрозуміти, як же змінився фінансовий стан цих службовців у 2020 році.

Нагадаємо, що 8 грудня 2020 року, під час сесії Хмельницької міської ради обрали заступників очільника громади Олександра Симчишина. Ними стали Микола Ваврищук, Михайло Кривак, Василь Новачок та Роман Примуш. Окрім того, керуючою справами виконавчого комітету обрано Юлію Сабій, а секретарем ради – Віталія Діденко. Більшість із перелічених осіб працювали в органах виконавчої влади й мали попередній управлінський досвід. 

Василь Новачок

Василь Пилипович на посаду заступника міського голови прийшов із міського управління житлово-комунального господарства. Згідно із даними з декларації, у його власності чотири земельних ділянки та будинок в селі Мазники на Деражнянщині, земельна ділянка в селі Куражин на Новоушиччині та легковик «Renault Sandero» куплений 2019 року за 319 500 гривень. У 2020 році Василь Новачок мав майже 17 тисяч гривень доходу від надання майна в оренду, на посаді керівника управління ЖКГ йому нарахували 304 922 гривні, а вже на посаді заступника міського голови 17 174 гривень (фактично за три тижні роботи). Щодо збережень, то зазначено 45 тисяч гривень у банку та 98 тисяч гривень готівкою.

Василь Новачок. Фото: із фейсбуку

Дружина, Ірина Новачок, має земельну ділянку та недобудований будинок площею 273.6 квадратних метри у Хмельницькому. Працює Ірина Петрівна у КП «Парки і сквери міста Хмельницького», яке підпорядковується міському управлінню ЖКГ, де їй торік нарахували 134 693 гривні зарплати. У 2019 дружина заступника міського голови оформила банківський кредит в розмірі 163 тисяч гривень, торік погасила майже 130 тисяч гривень.

Михайло Кривак

Ще один заступник міського голови до призначення працював секретарем міської ради. У власності Михайла Михайловича земельна ділянка у Хмельницькому, будинок та земельна ділянка у селі Подільське на Кам'янеччині, недобудований будинок площею 100 квадратних метрів у місті Хмельницькому та легковик «Peugeot Partner». У 2020 році посадовцю нарахувати 561 307 гривень зарплати, ще 3 571 гривню мав доходу від надання майна в оренду.

Михайло Кривак. Фото: із фейсбуку

Дружина заступника міського голови Алла Войталюк має будинок площею 135 квадратних метрів із земельною ділянкою в селі Олешин поблизу Хмельницького та легковик «Renault Duster», куплений у 2019 році за 529 302 гривні. Алла Анатоліївна працює директором Хмельницького навчально-виховного комплексу №31, де у 2020 році їй нарахували 323 379 гривень. Також торік керівниця отримала допомогу при народженні дитини 10 320 гривень, допомогу на дітей, які виховуються в багатодітних сім'я – 20 479 гривень, соціальну виплату від ДНЗ - 116 376 гривень та мала компенсацію за послугу «Муніципальна няня» 6 635 гривень.

Микола Ваврищук

Деякий час Микола Васильович був заступником директора ХКП «Спецкомунстрас» та до призначення очолював офіс «Розумне довкілля. Хмельницький». У декларації за 2020 рік керівник вказав легковик «Mazda», нараховану зарплату у ХКП «Спецкомунтрас» 322 383 гривні та 15 034 гривні зарплати нараховані уже на посаді заступника (фактично за три тижні роботи). Ще у 2019 році Микола Васильович взяв кредит в банку у розмірі 259 900 гривень, з яких за минулий рік сплатив лише близько 50 тисяч гривень.

Микола Ваврищук. Фото: із фейсбуку

Дружина, Анжеліка Ваврищук, має земельну ділянку та будинок площею 149,5 квадратних метрів у Хмельницькому районі, автомобіль «Fiat Cinquecento» 2017 року випуску, придбаний у 2019 році за 379 900 гривень. Дружина посадовця – підприємиця і її дохід за минулий рік склав 383 400 гривень, ще 9 696 гривень отримала допомоги при народженні дитини і 19 392 гривні виплати-допомоги для ФОП 1-2 груп під час карантину. Окрім того, Анжеліка Ваврищук у 2020 році зберігала 140 тисяч гривень готівкою.

Роман Примуш

Посадовець прийшов у крісло заступника із аналогічної посади у Хмельницькій обласній державній адміністрації. За даними із декларації, у його власності лише квартира площею 93,70 квадратних метрів у Хмельницькому. У Хмельницькій обласній державній адміністрації Роману Борисовичу торік нарахували 555 729 гривень зарплати, за сумісництвом мав зарплату у Хмельницькому національному університеті та Хмельницькому кооперативно торговельно-економічному інституті - близько 6 тисяч гривень. Окрім того, Роман Примуш торік встиг попрацювати в Агенції регіонального розвитку Хмельницької області, де йому нарахували 1 486 гривень. За неповний місяць роботи на посаді заступника Хмельницького міського голови мав 9 090 гривень. Готівкові збереження складали 8 тисяч доларів.

Роман Примуш. Фото: із фейсбуку

У графу доходів заступник очільника громади вніс кошти від відчуження рухомого майна - 100 тисяч гривень. Можемо припустити, що був проданий автомобіль «Mitsubishi Outlander», який вказаний у деклараціях минулих років.

Ніна Примуш, дружина, має земельну ділянку у Копистині, а у 2020 році з'явилась ще одна ділянка в цьому ж населеному пункті. Декларує пані Ніна цінні папери у ПАТ «Фармак», ПАТ «Київмедпрепарат», ПАТ «КІНТО», ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг», ПАТ «Вінницяобленерго», АТ «Запорізький завод феросплавів». Лише від ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг» мала 2 810 гривень дивідендів.

Юлія Сабій

Юлія Сергіївна обіймає посаду керуючої справами Виконавчого комітету Хмельницької міської ради уже другий термін поспіль. У її власності квартира та частка будинку у Хмельницькому, частка земельної ділянки в обласному центрі. У виконавчому комітеті Хмельницької міської ради їй торік нарахували 593 490 гривень зарплати, ще 250 тисяч гривень зберігала готівкою.

Юлія Сабій. Фото: із фейсбуку

Віталій Діденко

До призначення секретарем Хмельницької міської ради Віталій Васильович був депутатом міської ради й займався підприємницькою діяльністю. Згідно із декларацією, він має частку будинку у Хмельницькому, якої, до речі, не було вказано у деклараціях попередніх років. Дохід від зайняття підприємницькою діяльністю у 2020 році склав 189 800 гривень. Конкретної компанії, власником якої є Віталій Діденко, у документі не зазначено. Вже на посаді секретаря посадовцю нарахували 17 978 гривень.

Віталій Діденко. Фото: із фейсбуку

 Читайте також: Декларація Олександра Симчишина: про які статки прозвітував Хмельницький міський голова

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую