ye-logo.v1.2

Нове керівництво Хмельницької міськради: хто вони та якими статками володіють

Політика 6625
У Хмельницькій міськраді визначились із керівною верхівкою
У Хмельницькій міськраді визначились із керівною верхівкою. Фото: khm.gov.ua

Аналіз декларацій.

Учора, 8 грудня, під час сесії Хмельницької міської ради обрали заступників очільника громади Олександра Симчишина. Сайт «Є» повідомляв, що ними стали Микола Ваврищук, Михайло Кривак, Василь Новачок та Роман Примуш. Окрім того, керуючою справами виконавчого комітету обрано Юлію Сабій, а секретарем ради – Віталія Діденко.

Більшість із перелічених осіб працювали в органах виконавчої влади й мають управлінський досвід. Детальніше зупинимось на кожному із призначених керівників та заглянемо у їх декларації

Микола Ваврищук розпочав політичну кар’єру в Старокостянтинові. У 2014 році там був обраний депутатом міської ради. Згідно із декларацією, у 2016 році очолював ТОВ «Старокостянтинівська меблева фабрика», а у 2018 став помічником Хмельницького міського голови Олександра Симчишина. У тому ж році став заступником директора комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг Хмельницької міської ради, а у 2019 - заступником директора ХКП «Спецкомунстрас», звідки звільнився навесні цього року. До призначення очолював офіс «Розумне довкілля. Хмельницький».

Микола Ваврищук (ліворуч) та Олександр Симчишин. Фото: із фейсбуку

Микола Васильович одружений, має двох дітей. У декларації за 2019 рік вказаний лише автомобіль «Mazda», нарахована зарплата у КП БРЕД  271 748 гривень, а у ХКП  «Спецкомунстрас»   – 116 596 гривень. Торік Микола Васильович взяв кредит в банку у розмірі 259 900 гривень. Дружина нового заступника міського голови, Анжеліка Ваврищук має земельну ділянку та будинок площею 149,5 квадратних метрів у Хмельницькому районі, автомобіль «Fiat Cinquecento» 2017 року випуску, придбаний у 2019 році за 379 900 гривень.  Дружина посадовця – підприємиця і її дохід за минулий рік склав 1 мільйон 492 тисячі 112 гривень, ще 12 900 гривень мала соцдопомоги при народженні дитини й 170 000 гривень "тримала" готівкових збережень.

Михайло Кривак до призначення заступником був секретар Хмельницької міської ради 7 скликання. Згідно із декларацією за 2019 рік, має земельну ділянку з недобудованим будинком у Хмельницькому, ще один будинок у селі Подільське Кам'янець-Подільського району та користується будинком своєї дружини у селі Олешин. Їздить Михайло Михайлович на «Peugeot Partner» і за основним місцем роботи в міськраді заробив 435 312 гривень зарплати, ще 3 571 гривню мав від надання майна в оренду.

Дружина секретаря міськради, Алла Войталюк, декларує земельну ділянку та будинок у селі Олешин Хмельницького району та придбаний торік за 529 302 гривні легковик «Renault Duster» 2018 року випуску. У той же період, коли була оформлена автівка, Алла Анатоліївна взяла кредит 443 346 гривень, поручителем якого став Михайло Кривак.

Михайло Кривак. Фото: із фейсбуку

У 2019 році дружині посадовця нарахували 214 097 гривень зарплати у Навчально-виховному комплексі №31, допомога при народженні дитини склала 18 920 гривень, одноразова натуральна допомога «Пакунок малюка» - 5 000 гривень, ще 17 000 гривень отримала допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім'я.

Відомий Михайло Кривак і тим, що у 2018 році його затримали поліцейські, коли він сів за кермо напідпитку. Тоді на Михайла Михайловича склали адмінпротокол, а сам чиновник в інтерв’ю ЗМІ зізнався, що алкоголь дійсно вживав - декілька склянок сухого вина. За рішенням суду посадовця позбавили права керуванням автомобілем на рік та присудили штраф у 10 тисяч 200 гривень. Михайло Кривак намагався цю постанову оскаржити в апеляції, однак її суддя залишив без змін.

Василь Новачок із 2017 року очолював міське управління житлового-комунального господарства. Одружений, виховує двох дітей. Керівник родом із Деражнянського району, де у нього є, згідно з декларацією, п’ять земельних ділянок та житловий будинок. У 2019 році керівник придбав новенький автомобіль «Renault Sandero» вартістю 319 500 гривень. Торік його дохід від надання майна в оренду склав 15 000 гривень, ще 270 488 гривень нарахували зарплати в управлінні ЖКГ. У на рахунку в банку зберіг 15 000 гривень, а готівкою 51 000 гривень. З'явилися у Василя Пилиповича торік і фінансові зобов'язання – банківський кредит у розмірі 163 009  гривень.

Василь Новачок. Фото: із фейсбуку

Дружина, Ірина Новачок, має земельну ділянку та недобудований будинок у Хмельницькому площею 273.6 квадратних метрах. Працює пані Ірина у КП «Парки і сквери міста Хмельницького», де їй торік нарахували 106 073 гривні зарплати.

Варто зазначити, що усі вище перелічені керівники працювали  виконавчому комітеті Хмельницької міськради. Зовсім новим у цій когорті керівників є Роман Примуш. Тривалий час Роман Борисович працював на керівних посадах в обласному Антимонопольному комітеті, був директор Агенції регіонального розвитку, помічником депутат облради Віталія Олуйка, а з січня 2020 року - перший заступником голови Хмельницької обласної державної адміністрації. Після повідомлення про звільнення з посади голови ОДА Дмитра Габінета також вирішив піти з посади. Деякий час виконував обов’язки очільника області.

У декларації за 2019 рік Роман Борисович вказав квартиру площею 93,70 квадратних метрів у Хмельницькому, легковик «Mitsubishi Outlander», нараховану зарплату у Хмельницькому обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України 39 609 гривень, у Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті – 53 469 гривень та у Агенції регіонального розвитку Хмельницької області – 138 701 гривню. Від Ради Європи йому нарахували 57 500 гривень гонорарів, ще по 600 гривень гонорарів отримав від Хмельницького національно університету та Хмельницького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади. Готівкою зберігав минулого року 2 тисячі доларів.

Роман Примуш. Фото: із фейсбуку

Дружина, Ніна Примуш, має у власності земельну ділянку у селі Копистин Хмельницького району та акції у шести різних компаніях. Серед доходів минулого року лиш продаж цінних паперів та корпоративних прав ТОВ «ДТЕК НАФТОГАЗ» - 6 260 гривень.

Ще одне нове обличчя у керівній верхівці  – Віталій Діденко, який став  секретарем Хмельницької міської ради.  Із 2012 року він обіймає посаду голови Хмельницької міської організації Всеукраїнського Об’єднання «Свобода». З 2014 року волонтер Благодійного фонду «Волонтери Поділля». Член Всеукраїнського об'єднання «Свобода». З 2010 року був депутатом Хмельницької міської ради від ВО «Свобода». Теперішній депутат Хмельницької міської ради від політичної сили «Команда Симчишина». 

 

Віталій Діденко. Фото: із фейсбуку

Згідно із його декларацією за 2019 рік, у нього офіційно немає ні родини, ні власного помешкання чи транспортних засобів. У документі вказаний лише дохід від зайняття підприємницькою діяльності в розмірі 151 700 гривень. Який бізнес приносить прибуток Віталію Васильовичу не зазначено у декларації.

На своїй попередній посаді залишилась лише Юлія Сабій - керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради. У декларацію за минулий рік внесла квартиру площею 96,1 у Хмельницькому, частку житлового будинку та земельної ділянки в обласному центрі. На посаді керуючої справами минулого року їй нарахували 493 495 гривень зарплати, ще 200 000 гривень зберігала готівкою.

Юлія Сабій. Фото: з архіву редакції

У декларації за 2018 рік у Юлії Сергіївни крім її майна та доходів були вказані статки чоловіка. У крайній декларації  - жодної згадки про Ігоря Сабія немає.         

Читайте також:  Якими статками володіє нова очільниця Хмельницької облради та її заступники
                                                           

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую