ye-logo.v1.2

Кого захищає Пенсійна реформа?

Політика 3674
Фото: Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області

Народні депутати у першому читанні проголосували за пенсійну реформу. Яка, зокрема, передбачає поступове збільшення пенсійного віку. Ставлення до цього реформування у суспільстві досить неоднозначне

Висловити думки з цього приводу ми попросили відомих  в області політиків та фахівців.

Лев Бірюк, народний депутат України, блок Юлії Тимошенко:
“Так звана пенсійна реформа – ніщо інше, як спроба Уряду та Адміністрації Президента зекономити зайвий раз на людях. Будь-яка реформа в подальшому передбачає покращення життя, в цьому випадку – збільшення розміру пенсій. І нам кажуть, що до кінця року пенсія  має зрости. Але хіба це врятує нашого пенсіонера, коли купівельна спроможність населення стрімко падає? Адже, якщо порахувати, інфляція нині сягає майже 50 відсотків. Тому реформи я не бачу, бо пенсія залишиться та сама, але щоб її отримати, кожен з нас працюватиме ще п’ять зайвих років”. 

Іван Федоров, консультант дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ):
“Запропонована пенсійна реформа – це ганьба і жах! Я розумію, що державним службовцям потрібно піднімати віковий ценз, бо жодного з них у 55-60 років зі служби поганою мітлою не виженеш. Чи, взяти, директора школи, який давно вже мав би бавити онуків, а він у 70  років ще керує колективом. Такі на своєму віку особливо не перепрацювалися. Що ж стосується простого люду, то щодо них – це нечесно, негуманно і непрофесійно. Подивіться на наших людей, вони виходять на пенсію замордованими, їм би трохи пожити, відпочити, а їх змусять ще ходити на роботу, аби заробити копійки. У нас молодь з дипломами без роботи, а вони старих хворих людей хочуть змусити працювати”.

Ігор Корнійчук, перший секретар обкому Комуністичної партії України:
“Моє ставлення до пенсійної реформи – вкрай негативне. По-перше, тому, що реформа нав’язується Міжнародним Валютним фондом. На моє переконання, для того, щоб забезпечити надходження до Пенсійного фонду, не потрібно прислухатися до закордонних радників, а – запускати вітчизняну економіку. По-друге, тривалість життя в Україні мала. Тому збільшення пенсійного віку та створення умов, коли людина просто не доживатиме до пенсії – некоректно і антигуманно. Пенсійна реформа у такому вигляді, як вона пропонується – це просто антисоціальна політика. Тому фракція Комуністичної партії у Верховній Раді не голосувала за цей антинародний закон, його не підтримав жоден наш депутат”.

Геннадій Савосін, перший секретар обласного комітету Соціалістичної партії України:
“Моя позиція щодо реформи вкрай негативна. Вона нагадує щось на зразок фінансової піраміди. Це реформа, котра дурить людей. Коли уряд каже, що через десять років людина зможе накопичити кошти собі на пенсію, то яка ж тут роль держави? Адже кожен з нас працює на державу. Виходить, вона самоусувається від людей, які трудяться заради добробуту країни. Мені ця позиція незрозуміла”.

Михайло Войтюк, заступник голови обласної організації Партії регіонів:
“Я вважаю, що пенсійна реформа потрібна. І прийняття її в першому читанні – позитивний крок. Але це не означає, що прийнятий закон – константа. Реформу потрібно випробувати на практиці і вносити корективи. Ідеального немає нічого. Гадаю, усі негативні  моменти проявляться десь за півроку, максимум – за рік. І їх доведеться коригувати. Я спеціально цю реформу не вивчав, але цікавився нею. Тому можу виділити кілька привабливих, як на мене, пунктів. По-перше – це накопичувальна система. Відрахування, які робитиме людина, не зникатимуть, а навпаки — накопичуватимуться. І їх можна буде  передати нащадкам. По-друге – людина матиме можливість накопичувати стільки грошей, скільки вона хоче, і бути незалежною від соціальної системи. По-третє – не потрібно буде примусово йти на пенсію, а працювати, скільки сама людина може і хоче”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую