ye-logo.v1.2

Народний депутат Василь Кравчук: «Нова пенсій реформа – злочин проти народу»

Політика 3230

Нардеп від фракції БЮТ обурений, що пенсійна реформа, запропонована урядом, передбачає збільшення пенсійного віку та при цьому зберігає для окремих верст населення пільгові пенсії, розмір яких сягає 30 тисяч гривень

З позицією своїх колег по фракції народний обранець днями поділився з представниками обласних засобів масової інформації на прес-конференції у Хмельницькому. За словами пана Кравчука, якщо цього тижня парламент прийме законопроект реформи, запропонований урядом, то БЮТівці будуть готові вийти на Банкову задля того, щоб Президент ветував Закон. На думку Василя Петровича, цей законопроект має чимало протиріч. Зокрема, пункти, які стосуються підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років та для чоловіків до 62. Крім цього, у документі, який можуть прийняти в парламенті вже сьогодні, у четвер, змінено формули при нарахуванні пенсії. Відтак, за основу братиметься не річна, а трирічна зарплатня. Також планується підвищити мінімальний страховий стаж не лише для працездатного населення, але й для інвалідів ІІ та ІІІ груп. Натомість, за словами депутата, у законопроекті зберегли пільгові пенсії, які подекуди сягають 30 тисяч гривень.
За словами нардепа, недосконала та непопулярна серед населення пенсійна реформа є нічим іншим, як наслідком браку коштів у бюджеті та вимогами МВФ. «В державі не працює економіка, - каже нардеп, - і влада не зробила нічого ефективного для того, аби вона запрацювала. В бюджет кошти не надходять, резервів для поповнення немає, і вони запроваджують псевдореформи». Між іншим, як твердить пан Кравчук, від впровадження цього Закону економія на яку ніби робить ставку нинішній уряд від впровадження цього Закону, становитиме лиш 2,5 мільярда. Ця сума в масштабі країни не є вирішальною. Василь Петрович впевнений, що подібні нововведення необхідно впроваджувати лише тоді, коли населення держави буде добре «стояти на ногах». Поки ж нинішній законопроект є злочином проти народу.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую