ye-logo.v1.2

Комуністи вийшли на майдан, щоб «захистити український народ»

Політика 3420
Фото: прес-служби обкому КПУ

У Хмельницькому відбувся мітинг, після якого його учасники прийняла резолюцію із вимогами до влади

На майдані Незалежності учасники мітингу виступили проти підвищення пенсійного віку, збільшення страхового стажу на 10 років, норм, які не зараховують навчання в університеті та декретну відпустку у трудовий стаж тощо. За повідомленням прес-служби обкому КПУ, аналогічні заходи пройшли також у інших містах області. Ну, а мітингуючі в Хмельницькому прийняли резолюцію:

«Сьогодні, коли буржуазні партії у Верховній Раді України збираються голосувати за пенсійну реформу імені Тигіпка, ми – учасники мітингу протесту – категорично заявляємо про свою незгоду з такими «реформами» олігархічної влади.
На прикладі пенсійної реформи люди переконались у цинізмі і брехливості цієї влади. Уряд, вибираючи між власним народом і кредитами МВФ, віддав перевагу доларам.
Урядовий проект пенсійної реформи розроблений не в інтересах людини праці, не з метою підвищення рівня життя наших пенсіонерів, а виключно для отримання чергового траншу кредиту.
Формула, за якою буде відбуватися нарахування пенсій, так і не оприлюднена. Запропонована урядом пенсійна реформа не містить навіть індикативного плану досягнення бездефіцитності Пенсійного фонду, Кабмін пропонує громадянам повірити йому на слово, але вартість урядового слова усім відома. Збільшення стажу жодним чином не гарантує впровадження справедливої формули нарахування пенсій, яка б передбачала зрозумілий і чіткий механізм кореляції зарплати/трудового стажу і обсягу пенсійної виплати. А маніпуляція показником середньої зарплати, яка береться за базову ставку для розрахунку пенсії, обумовлює кричущі диспропорції в нарахуванні пенсій громадянам.
Те, про що багаторазово попереджали комуністи, закликаючи уряд і Президента розірвати співробітництво з МВФ, здійснилося – в країні повністю знищуються залишки гуманної радянської системи соціальних пільг і державних гарантій. А замість цього - Міжнародний валютний фонд нав’язує Україні політику пенсійного геноциду.
Люди все більше усвідомлюють, що буржуазно-олігархічну владу не хвилює, як забезпечити трудящим гідну тривалу старість. Влада стурбована іншим – як залізти до них у кишені. «Пенсійна бідність» в нинішній Україні – це наслідки низьких зарплат трудящих, мізерної вартості робочої сили, високого рівня безробіття.
Пенсійна реформа повинна бути не першою, а останньою в ланцюгу економічних реформ: не подолавши загальної бідності, не відродивши вітчизняну економіку, не знищивши корупцію, не поставивши на місце олігархів – влада не вирішить питання, а навпаки – поглибить проблему гідного пенсійного забезпечення.
Для порівняння: Тигіпко знищує усю соціальну сферу України, включаючи пенсійну систему, і підвищує тарифи на послуги ЖКГ, щоб отримати кредитний транш від МВФ обсягом усього в півтора мільярди доларів, які в перспективі, поза сумнівом, будуть розкрадені.
Водночас, наше обурення викликано в першу чергу тим, що місцева влада нашої області, депутатський корпус рад усіх рівнів нашого регіону пасивно спостерігає за тим, як уряд і парламент впроваджують в Україні пенсійний геноцид. Оцінка кожному депутату та чиновнику виконавчої влади буде належним чином дана персонально: імена тих наших земляків, які своєю відстороненою пасивною позицією сприяють планам МВФ по знищенню українського народу будуть оприлюднені нами саме тоді, коли ці так звані народні обранці знову під час чергових виборів прийдуть до народу за мандатом довіри.
Ми, учасники мітингу, підтримуючи тих комуністів і трудящих столиці, що в цей момент протестують під стінами українського парламенту, також вимагаємо від Верховної Ради і Кабінету Міністрів України:
Відкласти розгляд законопроекту про пенсійну реформу і повернути його до Кабміну на докорінну переробку. Не розглядати питання реформування пенсійної системи в Україні до проведення всенародного референдуму. Не влада, а народ повинні вирішувати, як жити Україні далі, в який бік розвиватись і реформуватись.
Категорично відмовитись від ідеї додаткового обов’язкового накопичувального страхування, яке, по своїй суті, є фінансовою аферою, яка дозволяє наближеній до влади купці банкірів і олігархів отримувати понад прибутки від фінансової піраміди за рахунок трудящих.
До розгляду будь-яких реформ в соціальній сфері і сфері ЖКГ, влада зобов’язана прийняти програми по оздоровленню і підвищенню ефективності національної економіки. Для того, щоб соціальна сфера мала гідне фінансування і дійсно захищала простих людей, необхідно:
вирішити питання про націоналізацію базових галузей і підприємств;
законодавчо закріпити програми щодо створення робочих місць і зростання заробітної плати, щодо розвитку села і агропромислового комплексу України;
повернути державну монополію на виробництво тютюнових виробів і алкогольної продукції;
законодавчо зобов’язати уряд щорічно під час розгляду державного бюджету України готувати і гарантувати виконання бездефіцитності Пенсійного фонду України.
Категорично відмовитись від будь-яких форм співробітництва з Міжнародним валютним фондом, вирішити питання інтеграції нашої країни в Єдиний економічний простів та Митний союз з Росією та іншими країнами СНД, що, згідно з прогнозами, дасть для України економічний ефект в 6 – 10 мільярдів доларів щорічно.
Наші вимоги ми передаємо Голові обласної державної адміністрації та Голові обласної Ради з вимогою терміново донести нашу позицію до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Вимагаємо також від депутатів місцевих рад усіх рівнів нашої області провести найближчими днями позачергові сесії, на яких розглянути питання пенсійного реформування, прийняти відповідні рішення та направити їх до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України».

Коментарі:

Енріке Лістер 18.07.2011 12:17

Хоч хтось виходить за свої права, іншим певно потрібно спробувати рабської шкури

Jimmi 08.07.2011 12:03

Чергове збіговисько ***... за роки незалежності тальки навчилися що ховатись під символікою прапорів та гербів.... ?

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую