ye-logo.v1.2

Небо над Україною не закриватимуть - НАТО

Політика 2385
Йенс Столтенберг на пресконференції
Йенс Столтенберг на пресконференції. Фото: theguardian.com

Ні НАТО, ні США не насмілюються на цей крок, бо це може стати приводом для початку нової світової війни.

Йенс Столтенберг, генеральний секретар НАТО, після зустрічі міністрів закордонних справ у Брюселі 4 березня сказав, що страждання українського народу від рук російських військ можуть збільшитися найближчими днями, і війна ризикує поширитися в інших частинах Європи. Але прохання України зробити над нею «безпольотної» зони не може бути задоволено.

«Єдиний спосіб запровадити заборонену для польотів зону – відправити літаки НАТО, винищувачі в повітряний простір України, а потім ввести цю заборонену для польотів зону, збиваючи російські літаки, - сказав генсекретар НАТО. - Наша оцінка полягає в тому, що ми розуміємо відчай, але ми також вважаємо, що якщо ми це зробимо, то в кінцевому підсумку отримаємо щось, що може закінчитися повноцінною війною в Європі, в якій бере участь багато інших країн, і це спричинить набагато більше людських страждань».

Вчора, 3 березня, Джен Псакі, речниця Білого дому, в черговий раз підтвердила, що у Байдена не збираються закривати небо над Україною. Тому що запровадження «безпольотної» зони вимагає участі американських військових у знищенні російських літаків, а це може спровокувати пряму війну з Росією. «А цього ми хочемо уникнути», - сказала Псакі.

Читайте також: Поради, що робити під час радіаційної аварії

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую