ye-logo.v1.2

«Війна завершиться не пізніше травня», — попередні прогнози Арестовича

Політика 6076
Захисники України продовжують знищувати загарбників
Захисники України продовжують знищувати загарбників. Фото: Міноборони

Однак є ймовірність, що росія виведе з України війська значно раніше.

Україна безсумнівно переможе російських загарбників. Хоча наразі неможливо назвати точну дату завершення війни, є різні варіанти розвитку подій. За деякими сценаріями росіяни підпишуть мирний договір через кілька тижнів. У будь-якому разі — не пізніше цього травня. Такі прогнози дав радника керівника Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв’ю правозахиснику Марку Фейгіну на його ютюб-каналі.

Олексій Арестович вважає, що Україна вийде з росією на мирну угоду не пізніше початку травня. Однак це може статися й значно раніше.

«Зараз «вилка». Або мирна угода з виведенням військ буде через тиждень-два. Або росія спробує нашкребти умовних сирійців і кинути їх на другу спробу. Ми їх теж переб’ємо й наприкінці квітня буде угода. Якщо вони взагалі збожеволіли, то вони використають строковиків, яких почнуть призивати з 1 квітня. Але й ця проба провалиться», — розповів Олексій Арестович.

За його словами, тоді усьому світу остаточно буде зрозуміло, що путін програв. Що тоді почнеться у самій росії, нині важко спрогнозувати. У будь-якому випадку це буде соціально-політична криза.

«Переговори нині йдуть доволі конструктивно. Можемо сказати: російська сторона виявляє незвичну ввічливість. Мабуть, на це вплинули санкції та воєнні втрати», — схарактеризувати Олексій Арестович нинішній процес переговорів з державою-окупантом.

Нагадаємо, 14 березня розпочався четвертий раунд переговорів між Україною та росією. На відміну від попередніх він проходив не на території Білорусі, а у форматі відеоконференції. Серед ключових питань: припинення вогню, негайного виведення всіх військ і гарантії безпеки для України.

«Сторони активно висловлюють свої позиції, вже уточнені. Комунікація важко, але йде. Причина розбіжностей у тому, що ми маємо дуже різні політичні системи. Україна — це вільний діалог у суспільстві та обов’язковий консенсус. Росія — це ультимативне придушення власного суспільства», — розповів радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Повноцінного завершення переговори не отримали. Делегації взяли технічну перерву до 15 березня. Це необхідно для додаткової роботи у робочих підгрупах й уточнення окремих визначень.

Читайте також: Захисники України нищать ворога - втрати окупантів станом на ранок 15 березня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую