ye-logo.v1.2

Господарсько-політична гра

Політика 3563
Окрім «гострих» питань, депутати міської ради виконали й приємну місію – званням «Почесний громадянин міста» нагородили депутата Володимира Швеця та першого олімпійського чемпіона області Сергія Нагорного.
Окрім «гострих» питань, депутати міської ради виконали й приємну місію – званням «Почесний громадянин міста» нагородили депутата Володимира Швеця та першого олімпійського чемпіона області Сергія Нагорного. . Фото: Володимира ХОЛОДА

У Хмельницькому відбулася чергова сесія міської ради – продуктивно, емоційно, ситуативно Порожні бочки, арматура, різні скандування… Саме під таку «фонограму» розпочали своє чергове зібрання депутати міської ради. Дев’ята сесія видалася доволі цікавою, адже обранці не лише вирішували господарські пи

«Вантажівка з грошима на каналізацію»

На попередній сесії депутати внесли зміни до бюджету, якими зменшили на 90 тисяч гривень видатки на ремонт дороги через залізницю на вулиці Трудовій та «зняли» 1,41 мільйона гривень з будівництва головного самопливного каналізаційного колектора на вулиці Зарічанській. Ці 1,5 мільйона гривень вирішили спрямувати на «Віру. Надію. Любов» - монументальну споруду, яка має з’явитися на майдані Незалежності в Хмельницькому 24 серпня. І ось минуло майже два місяці, й міська рада внесла чергові зміни до «кишені» міста. Цього разу рада повернула гроші на каналізаційний колектор. Щоправда, не 1,41 мільйона гривень, які «забрали», а 987 тисяч.

Зацікавило кореспондента «Хмельницької народної газети «Є» й, на перший погляд, доволі просте питання – надання дозволу ЖЕКу №3 на списання балансу основних засобів. Депутати погодилися списати вантажний автомобіль «ГАЗ-5228», 1986 року випуску, як непридатний для використання, шляхом ліквідації. А цікавим стало те, що залишкова вартість вантажівки… 714 гривень 33 копійки. «Чому так дешево?», - запитали ми в депутата Леоніда Дрозда, який є начальником ЖЕКу №3. «Через знос, - пояснив Леонід Петрович. – Ми зараз розберемо цей автомобіль та здамо на металобрухт, а потім всі гроші перерахуємо до бюджету. Можливо, більше отримаємо, ніж 714 гривень».

Галас навколо мечеті

Як ми вже повідомляли, зранку до стін Хмельницької міської ради прийшло більше сотні мешканців, щоб висловити свій протест можливому будівництву мечеті в місті. Адже в порядку денному сесії Хмельницької міської ради під №54 був проект рішення «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Духовному управлінню мусульман України». Ймовірна поява мечеті в місті викликала чималий супротив. Листи до ради навіть надіслали митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Єпископ Ординарій Кам’янець-Подільської Дієцевії Леон Дубравський, Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Адріан, які виступили проти появи мечеті в Хмельницькому.

Вже на початку сесії депутат від «Свободи» Олександр Симчишин запропонував колегам розглянути це питання першим, але… До прикладу, Оксана Кольгофер з «Партії регіонів» заявила: «Нехай там люди постоять», а «литвинівець» Сергій Мандзій: «Дайте людям фарбу, нехай щось пофарбують». У підсумку, пропозицію «свободівця» не підтримали, а тому до вирішення питання людям, яких вивела «Свобода», довелося стояти під стінами ради декілька годин.

Розгляду проекту рішення, як такого, і не було. Хмельницька міська рада у голосуванні за «основу» вирішила навіть не говорити на тему мечеті та відмовила у виділенні земельної ділянки. Лише п’ятеро депутатів натиснули на кнопку «за». Хто? Невідомо. Оскільки на інформаційному табло взагалі не відобразили результати голосування. Щоправда, як повідомили «Хмельницькій народній газеті «Є» поінформовані джерела, за землю для мечеті проголосували троє з «Фронту змін», один із «Батьківщини» та ще один депутат з фракції «Хмельницька платформа».

Що ж, мечеті в Хмельницькому не буде. Принаймні, цього року.

«За» Юлю, «за» вето

Розглянувши 63 питання, міська рада перейшла до «десерту»: заяв та виступів. Спочатку вислухали Людмилу Бойчук з «Батьківщини», яка запропонувала прийняти від імені Хмельницької міської ради звернення до Президента України з вимогою припинити політичні переслідування лідерів опозиції, зокрема, Юлії Тимошенко. А також звільнити її з-під варти. Із подібним зверненням виступили й депутати-свободівці. Ось тільки вимагали не переслідувати усіх та випустити всіх політв’язнів. Зокрема, учасників податкового майдану. Врешті міський голова Сергій Мельник поставив на голосування обидва звернення. «Перемогло» те, яке зачитала Людмила Бойчук. Однак Сергій Іванович пообіцяв об’єднати їх в одне та направити від імені Хмельницької міської ради до Києва.

Ще одне звернення, яке «пішло» до столиці, зачитав Володимир Гончарук зі «Свободи». Воно стосувалося Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи». І як не намагалася Людмила Бесєда з Партії регіонів переконати, що нова пенсійна реформа – це добро, рада вирішила, що такий закон – зло. А тому надішлють Президенту України вимогу ветувати закон, який, цитуємо: «суперечить Конституції України та порушує права українців».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую