ye-logo.v1.2

Вступ України в ЄС – оголосили про початок переговорів

Політика 1019
"Відкриті переговори Україна", - такий допис з
"Відкриті переговори Україна", - такий допис з'явився 14 грудня на сторінці Єврокомісії у фейсбуці. Фото: facebook.com/EuropeanCommission

Відповідне рішення ухвалили лідери Європейського Союзу.

Сьогодні, 14 грудня, Європейська рада ухвалила рішення про початок переговорів щодо вступу до Євросоюзу України та Молдови, а також надала статус кандидата Грузії. Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

«Лідери ЄС ухвалили рішення розпочати перемовини про вступ з Україною та Молдовою та надати Грузії статус кандидата, - йдеться на фейсбук сторінці Єврокомісії. - Стратегічне рішення і день, який залишиться вкарбований в історії нашого Союзу. Ми пишаємося тим, що виконали свої обіцянки і радіємо за наших друзів та партнерів».

«Рішення лідерів ЄС означає, що Європейська комісія без подальшого відтермінування починає готувати технічні аспекти переговорів з Україною про членство (так звану переговорну рамку)», - пише «Українська правда». - Її можуть затвердити на наступному саміті ЄС навесні 2024 року, якщо буде визнано, що Україна виконала всі попередні критерії Єврокомісії».

Президент України Володимир Зеленський вже відреагував на цю новину. У мережі «Х» він написав: «Перемога України. Перемога всієї Європи. Перемога, яка мотивує, надихає та зміцнює». Згодом, опублікував ще один пост: «Є рішення про відкриття переговорів про вступ України та Молдови до ЄС. Я дякую всім, хто працював заради цього рішення, дякую всім, хто допомагав. Вітаю кожного українця й українку. Вітаю і всю Молдову, і тебе, Має (Мая Санду – президентка Молдови – прим.авт.), особисто. Історію творять ті, хто не втомлюється боротися за свободу».

Зауважимо, що процес перемовин може тривати не один рік. До прикладу, переговори щодо вступу до Євросоюзу Хорватії почалися в 2005 році, а в ЄС ця країна була прийнята в 2013 році.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую