ye-logo.v1.2

Мер Кам'янця-Подільського планує оскаржити постанову суду про конфлікт інтересів

Політика 1085
НАЗК звинуватило Михайла Посітка у зловживанні, пов
НАЗК звинуватило Михайла Посітка у зловживанні, пов'язаному з конфліктом інтересів. Фото: Facebook/ Михайло Посітко

Суд першої інстанції визнав винним Михайла Посітка у конфлікті інтересів і зобов'язав сплатити штраф.

Міський голова Кам'янця-Подільського Михайло Посітко подаватиме апеляцію на постанову суду першої інстанції, за якою його визнали винним у конфлікті інтересів. Наразі адвокати проводять аналіз судового рішення. Про це посадовець заявив під час прямої трансляції на офіційній сторінці в фейсбуці.

«На превеликий жаль, суд повністю відкинув усі наші доводи, які посилалися на роз'яснення НАЗК, які чітко вказували, що внески до виборчого фонду – це не є доходом кандидата. Ми вказували на те, що були і інші депутати міської ради, які також вносили кошти до мого виборчого фонду і ці суми у п'ять разів більші. За цією логікою я мав би того депутата призначити.

Відкинули й те, що Шелепницька є кандидатом наук у сфері місцевого самоврядування і це єдиний кандидат наук серед депутатів міської ради. І саме цим принципом я керувався, коли приймав таке рішення. Це все було відкинуто, на жаль. Я законослухняний громадянин. Як міський голова я не можу коментувати або висловлюватись різко з приводу цього рішення суду. Хоча, скажу відверто, я його не розумію. Тому що тут не конфлікт інтересів мій особистий чи приватний, як було сказано. Тут більше конфлікт систем», - прокоментував рішення суду першої інстанції Михайло Посітко.

Деталі справи

Напередодні, 7 березня, Кам'янець-Подільський визнав винним Михайла Посітка у зловживанні пов'язаному з конфліктом інтересів. Його зобов'язали сплатити штраф у розмірі 6 тисяч 800 гривень.

Нагадаємо, що протокол про адміністративне правопорушення спрямувало до суду Національне агентство з запобігання корупції. Згідно з матеріалами справи, на одній із сесій міськради очільник Кам'янця-Подільського брав участь в голосуванні щодо кадрового призначення на посаду секретаря міської ради Ірини Шелепницької. НАЗК простежило у цьому конфлікт інтересів.

Склад правопорушення, за матеріалами слідчих НАЗК, полягає у тому, що Ірина Шелепницька у 2020 році внесла 5 тисяч 20 гривень до виборчого фонду Посітка, який балотувався на посаду міського голови. Після того, як Ірину Шелепницьку обрали секретарем, вона отримувала максимально можливу надбавку за високі досягнення та щомісячне преміювання, йдеться в січневому звіті відомства.

Читайте також: Деражнянській громаді повернуть понад 120 тисяч гривень надмірно сплачених коштів за електроенергію

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую