ye-logo.v1.2

Спецрепортаж з Хмельницького майдану: сутички з «регіоналами», яйця та «порожні гаманці» (ВІДЕО та ФОТО)

Політика 7233

У Хмельницькому «Марш порожніх гаманців» ледве не завершився бійкою між підприємцями та прихильниками партії влади. Тисячі мітингувальників стримала міліція

16 листопада 2010 року під час Податкового майдану в Хмельницькому зламали двері в облдержадміністрацію. Минув рік і… на майдані знову спекотно! Цього разу двері не ламали, а ось руками махали та й яйцями кидалися.
Ще до початку мітингу підприємців відчувалося, що без провокацій не обійдеться. Адже заявку на проведення зборів на майдані подали й представники Партії регіонів. Вони збиралися на майдан біля театру Старицького. Підприємці ж збиралися на ринку. О 12.30 зі Львівського шосе колонна з понад тисячі людей вирушила на головну площу Хмельниччини. Учасники «Маршу порожніх гаманців» скандували: «Уряд у відставку», «Президента у відставку», «Вето на «спрощенку», «Разом нас багато» тощо. А в цей час приблизно півтисячі підприємців вже заняли стратегічну позицію на майдані – біля скульптури «Вірі. Надії. Любові». Коли ж колонна з базару приєдналася до тих, хто вже був на майдані, виникла перша сутичка – між підприємцями. Виступити хотіла Надія Кнець, голова профспілки захисту підприємців Хмельницького, але в неї видерли мікрофон. І почали звинувачувати в тому, що під час Податкового майдану вона зібрала з підприємців гроші, за які купила звукову апаратуру. «А тепер це все привласнила собі», - заявила Галина Кулик, голова громадської організації «Підприємці Поділля». Посварилися, поштовхалися та продовжили мітинг.
А приблизно о 13.30 на горизонті з’явилися прапори Партії регіонів. Їх учасники підприємницького мітингу зустріли вигуками «Ганьба». Приблизно півтисячі «регіоналів» намагалися ближче підійти до «Віри. Надії. Любові», однак між ними та підприємцями з’явився кордон міліції. Одні кричали: «Банду геть», «Ганьба», а інші – «Янукович – наш президент», «Ядуха – наш губернатор», «Будуємо Хмельниччину разом». Між учасниками «зустрічі» виникали конфлікти, які, якби не правоохоронці, могли б перерости у бійку. На запитання: «Чому Партія регіонів прийшла на майдан?», заступник голови обласного осередку Партії регіонів Михайло Войтюк відповів: «Ми не хочемо, щоб хтось ганьбив центральну владу та місцеву. Вони роблять все для покращення нашого життя».
Однак сутичок уникнути не вдалося. Коли прихильники влади вирішили прорватися флангом до центрального входу облдержадміністрації, почалася штовханина, дехто з «регіоналів» пустив у хід вудочки, на яких кріпилися партійні прапори, а підприємці – знімали біло-блакитні прапори та відходили назад до своїх. Врешті-решт конфлікт залагодили і «регіоналам» дали пройти до дверей ОДА, де вже стояли мікрофони та колонки. І, склалося враження, дійшли не всі. Якщо спочатку прихильників провладної партії було приблизно 500, то під стінами облдержадміністрації було вдвічі менше. Підприємці ж, як і до цього, були поділені на декілька таборів: одні слухали виступаючих на мітингу, інші тримали оборону, а хтось продовжував сперечатися з опонентами. В хід навіть пішли яйця, які летіли в бік людей з прапорами Партії регіонів. Дісталося й голові ОДА Василю Ядусі, який вийшов до людей. Замастили пальто. Він почав переконувати підприємців, що влада нині робить все можливе, щоб у майбутньому було краще жити. «Ці реформи потрібно пережити, - заявив Василь Степанович. – А вас просто хтось використовує!» Хто саме – голова ОДА не назвав. Натомість, про це говорили ще до його виходу з адміністрації. Прихильники влади звинуватили в «усіх гріхах» партію «Свобода», яка не була організатором «Маршу порожніх гаманців», та народного депутата Наталію Королевську, яка сьогодні перебувала з візитом у Хмельницькому. Для Королевської кричали: «Наташо, поверни шахтарям гроші» та «Наталю – до Юлі», а «свободівцям», які, як і прихильники «Фронту змін» були на майдані без партійної символіки, - «Фашизм не пройде»…
Коли ж Василь Ядуха «дав команду» людям із прапорами Партії регіонів розійтися, щоб підприємці «спокійно мітингували», ті дослухалися до прохання керівника області. Щоправда, хтось у мікрофон почав вигукувати: «Сабій (голова обласної організації ВО «Свобода» - прим.авт.), позбирай свої яйця. Поділися з Королевською». Ну, а учасники «Маршу порожніх гаманців» завершили свій мітинг, прийнявши вимоги: всіх у відставку, скасувати пенсійну реформу, припинити політичні репресії, земельну реформу – на референдум, зупинити дії податкового кодексу та прийняти закон про громадський контроль.

Фоторепортаж з місця події можна переглянути у розділі ФОТО/ВІДЕО.

Коментарі:

Rrog YE 23.11.2011 10:33

Да!

Ярослав Братенко 18.11.2011 09:40

ще одне хороше відео

Енріке Лістер 17.11.2011 18:28

прийде-прийде, Гітлер догрався...

Ярослав Братенко 17.11.2011 15:56

прислужники Януковича і Ядухи завжди ображали людей. так і продовжують: ображають їх і тут. у Хмельницькому в малому і середньому бізнесі зайнято майже третина населення. а ядухові посіпаки їх паскудять, обзивають, звинувачують. ну-ну, і ядусі і його усім посіпакам розплата прийде.  

Енріке Лістер 17.11.2011 14:15

Дрібний лавочник - соціальна опора фашизму! В даному випадку ми маємо боротьбу кланів капіталістів. Одне угрупування БЮТ, друге ПР. А в холопів чуби тріщать... Що стосується "сволоти", то фашисти завжди були на утриманні великого капіталу, вся їх антикапіталістична риторика вмить зникає, як тільки вони отримують владу. Одразу йде зрощення з монополістичним капіталом. І в ЖОДНІЙ країні світу фашисти не приходили до влади шляхом виборів, їх завжди приводив до неї великий капітал. Нацистська Німеччина тому яскравий приклад.

Роман Шухевич 17.11.2011 12:19

Той плякат написалинащадки НКВДистів, МГБістів, бо хто ще, погодьтесь, може бути проти свободи? То їх батьки вочевидь чинили репресії, затискали свободу у гулаги. От і повискакували малоросики, прислужники кремля. А брехня, брехня, що Свобода - фашисти, дісталася теперішнім брехунам від совкової пропагандивної машини: ті брехали, що націоналісти - посібники нацистів, чомусь називаючи останніх фашистами, а тепер ці нам закидають, що ми, Українці, бачте, фашисти. Але нічого у них не вийде, бо Свобода прийде - порядок наведе, бо я особисто не бачу, хто ще стає на реяльний захист прав українця в Україні!

Ярослав Братенко 17.11.2011 10:20

хто ці плакати писав?

Ярослав Братенко 17.11.2011 10:16

мені жаль тих чиновників, бюджетників, яких звезли на мітинг проти "Свободи". Скільки вже можна бути рабами? і служити за ту тисячу-дві гривень, давати топтатися по собі, гнати себе як вівцю. я розумію голів РДА, їх "Свобода" в районах дістала порядком,  ще їх заступники, вони отримують хороші зарплати, дерибанять бюджет, а пересічні чиновники бідують, але служать. смішно виглядає, як голова районної ради кричить: "Сабія забирай свої яйця!"  

Олесь Вітряний 17.11.2011 00:52

Акція підприємців вдалася на славу! Зайвий раз довели, що Хмельницький - місто торгівельне. І цим треба пишатись! А от чим не треба гордитися - це з'ясуванням на публіці стосунків між профспілками Надії Кнець і Галиною Кулик, а точніше між обома персонами. До мене підходили люди і говорили, що багато підприємців пішли з Майдану через їх взаємні образи. Вважаю таку поведінку несолідною. Обох. Велика помилка - це закритість організаторів до участі у акції політичних партій і громадських організацій. Я взнав про акцію за дві години до початку та і те випадково. Дехто з керівників опозиційних сил телефонували щоб довідатись що відбувається вже під час самого мітингу. Не розумію, що дає обмеження участі в протесній акції опозиційних політичних сил? Кожен хто підтримує ідеї організаторів - повинен стати поруч. І ніяких обмежень тут не повинно бути. Ми ж не хочемо повторити долю Податкового Майдану, на якому організатори акцентували на позапартійності. А намагання Партії регіонів зірвати акцію були відверто програшними. І це було очевидно навіть для регіоналів. Бо партія влади не може робити акції аби-як. Це допустимо для всіх, але не для вас. Бо, наголошую, ви - партія влади. І якщо робити - то робити краще всіх. А вийшло те, що самі бачили.

Роман Шухевич 16.11.2011 23:37

Ото вже зовсім розійшлися хохли-малороси (інакше ригів та їх прислужників не назвати)! Розганяти мітинги, а натомість створювати ілюзію підтримки режиму (як у "імперії зла СРСР" виводили масу напервомай тощо.). Та, зрадників варто убивати, бо зрадник, то як чиряк на тілі, чи чужорідне тіло в організмі, яке вимагає знищення, позаяк інакше знищить носія. А регіоняки і є зрадниками, зрадниками Nації. Саме такі відчиняли колись браму ворогам до Батурина, здавали "з тельбухами" Гонту зі Залізняком, стріляли в Олексу Довбуша та Кармелюка.                                                                                    Що ж, вислід один РЕГІОНЯКУ НА ГІЛЛЯКУ!!! Яйця то звичайно добре, та, зрештою,варто гідну кару давати прислужникам кремлівського космополітизму й олігархічного всетоталітаризму!                                                                                                                                            Так як більше немає на кого надіятись і кому вірити, вірю: ВО СВОБОДА ПРИЙДЕ - ПОРЯДОК НАВЕДЕ!  

Степанюк Володимир Якович 16.11.2011 22:25

ПР примусово позганяла простих клерків з районів і шкільними автобусами привезли до Хмельницького. Вони розкололи країну, а тепер ще й на місцях стравлюють між собою людей. В районах примусово заставляють працівників державних установ вступати в ПР, погрожуючи звільненням.

Цемент 16.11.2011 21:58

тебе щось не зрозуміти, виходить ПР - це тоже нацики? та й версії твої тупі.  насправді в області, в місті все йде до одного простого як двері сценарію: партія регіонів проти "Свободи", "Свобода" проти партії регіонів. Ядуха і його шобло проти Сабія і команди. всі інші або приєднаються до якоїсь із протиборствуючих сторін, або сховають голови в пісок. я переконаний, що "Свобода" переможе ядух і ригів, бо за нею ІДЕЯ, молодь, сила і абсолютна більшість людей. гроші і беспрєдєл Ядухи і ПР програє напору народу.  

expert 16.11.2011 20:03

гы) дали жизни:) да ПР и Свобода - одно и тоже. ПР пришла пропиарить Свободу, которых никто толком и не видел на площади, а в ПР даже плакаты против них написали. Это версия №1. Но есть версия №2. ПР лажанулась! Они думали, что там митингуют нацики, а оказалось базарники. А поскольку уже сценарий был роздан людям, решили разыграть эту комедию. Внимание вопрос: а где БЮТ? Неужели все в поехали с сухарями на Киев?:)

Ярослав Братенко 16.11.2011 19:48

Ядуха зробив провокацію проти "Свободи", але вийшло як в голови колгоспу - тупо, невдало і смішно! голова ОДА проти Свободи! Ядуха проти Сабія.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую