ye-logo.v1.2

Дбайливі депутати

Політика 2130

У Хмельницькому відбулася чергова сесія міської ради

Чи не найголовнішим питанням, окрім змін та доповнень до бюджету міста, стало встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва – фізичних осіб. Рішення, яке розглядали депутати, було викликане змінами у податковому законодавстві. А тому міська рада мала визначити, скільки ж підприємці першої та другої категорії платитимуть податку із нового року. Як зазначив головний податківець міста Руслан Мединський, проект обговорювався не лише у комісіях, а й за круглим столом за участю підприємців.

Отже, ті бізнесмени, які віднесені до першої категорії (сума доходу в яких не перевищує 150 тисяч гривень на рік) платитимуть 10 відсотків від мінімальної заробітної плати. А оскільки вона з першого січня становитиме 1073 гривні, то підприємці платитимуть щомісяця 107,3 гривні. Удвічі більше платитимуть спрощенці другої категорії (дохід яких не перевищуватиме 1 мільйон гривень, а кількість найманих працівників – до 10 осіб), оскільки міська рада встановила їм ставку у 20 відсотків. Щоправда, була пропозиція для деяких підприємцям встановити ставку п’ять відсотків, а не десять. «Є у нас такі підприємці, для яких 100 гривень податку забагато, - говорила Надія Кнець, обрана депутатом від «Партії малого та середнього бізнесу». – Це ті, хто торгують на ринках зі столиків. Давайте встановимо їм ставку у п’ять відсотків». Таких підприємців у Хмельницькому, за різними оцінками, від 500 до 600. Але пропозицію Надії Володимирівні підтримали лише 18 обранців. Натомість міський голова Сергій Мельник протокольно дав доручення вивчити ситуацію із «дрібними» торговельними точками і, можливо, рада знову повернеться до цього питання та комусь таки встановить меншу ставку.

Не обійшлося на сесії й без політики. Зокрема, п’ятеро депутатів Хмельницької міської ради Олександр Кудінов, Олександр Кізляр, Сергій Болотніков, Валерій Буяновський та Андрій Кветко призупинили членство у фракції політичної партії ВО «Батьківщина» і створили депутатську ініціативу «За добробут хмельничан». Як зауважив секретар міської ради Валерій Лесков, призупинення членства у депутатській фракції не означає вихід з її лав.

А ось «свободівці» хотіли, щоб міська рада прийняла заяву з вимогою імпічменту Януковича, звільнення уряду та розпуску Верховної Ради. І попри те, що більшість в раді належить опозиційним партіям, вимогу підтримали лише вісім депутатів – три зі «Свободи» та п’ять з «Батьківщини». Натомість 39 голосів набрала інша заява - звернення до Верховної Ради України з вимогою внести зміни до Законів України «Про захист персональних даних» та «Про внесення змін в законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних». «До нас звернувся фаховий клуб бухгалтерів, щоб ми від імені міської ради прийняли таке звернення, - заявив Віталій Діденко зі «Свободи». – Адже ці законодавчі норми призведуть до конфліктних ситуацій між суб'єктами господарювання й найманими працівниками, створять додаткові проблеми та ускладнять бухгалтерський облік. Тому вимагаємо переглянути в бік зменшення розміри штрафних санкцій за порушення законодавства про захист персональних даних, зняти кримінальну відповідальність за порушення законодавства про захист персональних даних, а також запроваджені зміни ввести не з нового року, а з першого січня 2013 року». Вимоги прийняли та відправили до парламенту.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую