ye-logo.v1.2

Одні розбудовують Хмельниччину,

Політика 3888
Михайло Войтюк звинуватив деякі партії та громадські організації в розхитуванні довіри громади до влади
Михайло Войтюк звинуватив деякі партії та громадські організації в розхитуванні довіри громади до влади. Фото: з архіву

а інші, «схильні до агресії неадекватні особи», досягають амбітного оргазму

Ще до початку сесії під стінами будівлі ради зібралися противники продажу землі, які вимагали від облради прийняти звернення до парламенту, щоб нардепи заборонили торгівлю землею до 2021 року. «В обласній раді немає таких «крутих» хлопців, які масово скуповуватимуть нашу українську землю. А тому ми вкотре прийшли їм нагадати – будьте з нами, будьте зі своїм народом, - заявив голова Комітету захисту рідної землі Кузьма Матвіюк. - Те, що відтермінували дію закону, який дозволяє продавати землю, до 2013 року - нас не влаштовує. Ми вимагаємо накласти мораторій на продаж землі , як мінімум, до 2021 року. І хочемо, щоб Хмельницька обласна рада прийняла звернення до Верховної Ради України з нашою вимогою».

Вже у сесійній залі депутат від «Батьківщини» Віктор Адамський поставив це питання на розгляд колег, щоб вони внесли його у порядок денний. Але… за це проголосували лише 29 обранців. Пізніше спробу прийняти звернення від обласної ради здійснив Ігор Сабій зі «Свободи». «За» проголосувало на два депутати більше, але й цього було замало. До речі, після «земельного» голосування Олег Хавронюк з «Батьківщини» другу поспіль сесію робив зауваження, що на сесії зареєструвалося 79 депутатів, а голосують 85. Кореспондент «Газети Поділля» одразу ж порахував обранців у залі. Нарахував 79, голосували ж 85.

А при обговоренні питання про хід виконання програми «Питна вода Хмельниччини на 2008-2020 роки» Іван Гончар зі «Свободи» запропонував створити комісію, яка перевірила б використання бюджетних коштів при будівництві очисних споруд у Полонному. Григорій Станіслав з Партії регіонів, який очолює Полонську райдержадміністрацію, почав обурюватися: «Скільки можна терпіти, питання не обґрунтоване». Поки голова облради Микола Дерикот намагався пояснити колезі, що потрібно було записатися на виступ, а не вигукувати з місця, до депутата Станіслава звернувся голова облдержадміністрації Василь Ядуха: «То чому ж ти не пішов, не вирвав в нього мікрофон і не засунув йому в одне місце? Якщо немає терпіння».

Поки дехто «грався» у політику, Леонід Бриндіков з «Батьківщини» попросив депутатів більше займатися вирішенням проблем подолян. Навіть закликав «регіоналів» позабирати партійні прапорці, щоб не виокремлюватися і разом працювати на розбудову Хмельниччини. Але… наприкінці сесії Дмитро Войтюк з Партії регіонів звинуватив «Батьківщину», «Свободу», громадські організації «Підприємці Поділля» та «Вперед» у розхитуванні довіри громади до влади. Назвавши людей, які вийшли на мітинг в Хмельницькому 16 листопада, «падкими на легкі гроші, схильними до агресії, неадекватними особами», Михайло Дмитрович розповів присутнім, хто такий справжній патріот. А також, цитуємо: «Зовсім інше, коли патріотизм базується на самообмані, коли самозвані патріоти займаються створенням міфів, шукають ворогів, вигадують усілякі наклепи на владу, черпають наснагу з власної хворобливої уяви, і довівши себе до необхідної кондиції, досягши амбітного оргазму, своїм збудженням намагаються заразити оточення, громаду, суспільство. Такий патріотизм нічого доброго не несе, бо базується на брехні». Після заяви, що: «Якби дурне знало, що воно дурне, то не було б дурним. Така ситуація призводить до фашизму», депутат закликав «свободівців» та «бютівців» отямитися та не плутати «амбітне політиканство зі свободою слова та демократією». Опозиціонери, «отямилися», запитавши: «А, що таке «амбітний оргазм»? У відповідь Михайло Дмитрович лише усміхнувся.

Коментарі:

yal76 29.12.2011 12:03

стыдно за такую власть, стыдно за таких депутатов. Куда мы катимся? В пропасть....

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую