emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
4 Грудня 2013 марія 1808

8 грудня
м. Київ

Прес-реліз


СЛАВА ВО ВИШНІХ БОГУ



Виставка сучасних ікон



8 грудня в Києві, у храмі святого Василія Великого відкриється виставка сучасних ікон сімейної іконописної майстерні "Небо на землі" (м. Миколаїв).



На виставці будуть представлені сучасні ікони із творчого доробку майстрів з Миколаєва. Відвідувачі побачать біля 30 ікон. До експозиції увійшли роботи, виконані в різних техніках, зокрема, авторські інтерпретації прийомів українських та зарубіжних іконописних шкіл, сучасна творча ікона.



Виставка розпочнеться на передодні святкування зимових свят: дня святого Миколая, Нового року, Різдва Христового, Водохреща. Зима в житті людини є своєрідною точкою відліку – з її закінченням закінчується один період життя і починається інший, повний нових сподівань та надій на краще. Тому не випадково родина іконописців приурочила виставку до цих великих свят.



Святі отці називають ікону Євангелієм у фарбах, філософи - одним з видів богослов'я. Ікона зображує те, що ми бачили - земне життя Ісуса Христа, те що ми чули - Його притчі. А так само ікона візуалізує, що було відкрито святим отцям - догматичне вчення церкви, за допомогою символів та алегорій .

Прикладом цього дванадцятичасна ікона "Символ віри", яку буде презентовано вперше. Кожна частина цієї ікони зображує один з членів Символу Віри, що містять основні догмати нашої віри.


Ікона - унікальне явище нашого світу. Будучи основою основ, колискою всього образотворчого мистецтва, вона також є найбільшою святинею, свідченням Боговтілення для християн усього світу. Сьогодні майстри - іконописці бачать своїм завданням пошук нової іконописної традиції у створенні сучасної творчої ікони. Як Воскреслий Христос живий і актуальний для кожного покоління живе в свій час, так і ікона не може бути одноманітною протягом тисячі років.


Існує думка, що в іконі немає нічого нового і вона, згідно з канонами, повторює тільки існуючі зразки. Іконописці «Небо на землі » вважають, що ікона повинна бути завжди новою і зрозумілою сучасній людині, для якого вона створюється. Ікона повинна говорити з ним, народжувати молитву. Існуючі канони зовсім не обмежують. Навпаки! Вони надихають на нові пошуки в ім'я Христове.


Відкриття виставки відбудеться у храмі святого Василія (Вознесенський узвіз, 7)

8 грудня о 13.00. Виставка триватиме до 19 січня.





За додатковою інформацією звертайтесь до:

Марії Павелко

+38 (066) 155 92 37

[email protected]

www.pavel-ko.net

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо