emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
27 Січня 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 682

Отримуйте свідоцтво про народження дитини
просто в закладі охорони здоров'я, де приймаються пологи!

У 2015 році Головним територіальним управлінням юстиції у Хмельницькій області запроваджено сервіс, завдяки якому щасливі батьки новонароджених дітей мають змогу зареєструвати їхнє народження та отримати відповідне свідоцтво, перебуваючи у медичному закладі, в якому приймаються пологи.
Документи, необхідні для проведення державної реєстрації народження та видачі свідоцтв про народження новонароджених дітей, приймаються працівниками 19 відділів державної реєстрації актів цивільного стану у 20 медичних закладах Хмельницької області, за виключенням Старосинявської та Ярмолинецької районних лікарень. Дана послуга спрощує взаємодію молодих батьків з державними структурами, заощаджує їх час та є безкоштовною.
Протягом 2016 року послугою скористалось 2 973 особи в області. З початку 2017 року вже видано 357 свідоцтв про народження безпосередньо у медичних закладах області, в яких приймаються пологи.
Якщо Ви бажаєте скористатися даною послугою, збираючи все необхідне до пологового будинку, також візьміть з собою паспорт батька та матері і свідоцтво про шлюб. На випадок, якщо батьки мають різні прізвища, або не перебувають у шлюбі, при державній реєстрації народження дитини, необхідна присутність і самого батька. Якщо державна реєстрація народження провадиться не батьками, а іншою особою, необхідно подати паспорт або паспортний документ, що посвідчує особу заявника.
Про факт державної реєстрації народження видається Свідоцтво про народження. У випадку державної реєстрації народження дитини коли відомості про батька внесені за вказівкою матері, то також видається витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька.
Якщо батьки не хочуть поспішати і бажають використовувати законний час на роздум при виборі імені для дитини, заява про державну реєстрацію народження може бути подана протягом місяця з дня народження дитини безпосередньо до органів державної реєстрації актів цивільного стану за місцем фактичного народження дитини, або за місцем проживання одного з батьків.
При отриманні свідоцтва про народження батьки також можуть подати через відділ державної реєстрації актів цивільного стану документи, необхідні для державної реєстрації місця проживання новонародженої дитини, не витрачаючи свій час на відвідування органів реєстрації місця проживання.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо