emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
3 Березня 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1671

Швидко та зручно: при реєстрації новонародженого у батьків є змога одночасно зареєструвати місце проживання дитини

Новації в законодавстві України передбачають можливість зареєструвати місце проживання новонародженої дитини під час проведення державної реєстрації народження дитини. Зокрема, за бажанням батьків чи одного з них для реєстрації місця проживання дитини документи, визначені Законом, можуть бути подані органам державної реєстрації актів цивільного стану під час проведення державної реєстрації народження дитини.
Оскільки видача свідоцтва про державну реєстрацію народження дитини за бажанням батьків може відбуватись в закладі охорони здоров’я, де відбувалися пологи, відповідно, подати документи для реєстрації місця проживання малюка можна також в пологовому будинку. Для реєстрації місця проживання новонародженої дитини подаються:
1. Письмова заява (додаток 7 до Правил реєстрації місця проживання, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207 (далі – Правила);
2. Свідоцтво про народження дитини;
3. Квитанція про сплату адміністративного збору;
4. Документ, що засвідчує особу законного представника (батьків, усиновлювачів).
Варто зауважити, що реєстрація місця проживання особи за заявою законного представника здійснюється за згодою інших законних представників. У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування).
Станом на 1 січня 2017 року за реєстрацію місця проживання у разі звернення особи протягом встановленого законом строку справляється адміністративний збір, що становить 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати (13,60 грн.); з порушенням встановленого законом строку (30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання) - 0,0255 розміру мінімальної заробітної плати (40,80 грн.).
Якщо документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини подавалися до органу ДРАЦС, довідка про реєстрацію місця проживання дитини оформлена органом реєстрації, повертається до відповідного органу державної реєстрації актів цивільного стану або, за бажанням батьків, може бути видана у відповідному органі реєстрації, центрі адміністративних послуг чи надіслана поштою.
Однак, ці Правила тимчасово не поширюються на реєстрацію новонародженої дитини, у разі коли батьки зареєстровані на території, непідконтрольній українській владі.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо