emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Березня 2017 РПЛ 1063

Наша офіційна позиція по останнім подіям і вимогам протестувальникам наступна:

1. Радикальна партія Олега Ляшка категорично засуджує застосування силового сценарію розгону постів громадської блокади торгівлі з окупованими територіями. Застосування сили з боку правоохоронних органів у таких умовах є неприпустимим. Цей урок вже спровокував черговий виток соціальної напруги в країні. В умовах війни з російським агресором такі дії є неприпустимими. Усі затримані активісти мають бути негайно звільнені.

2. Водночас за наявною інформації важко зрозуміти, що саме трапилося під час подій 13 березня на Донеччині, хто віддавав наказ на силове розгін акції тощо. Тому ми вимагаємо створення у парламенті тимчасової слідчої комісії з розслідування цього інциденту, куди мають увійти представники усіх політичних сил. Її основне завдання - неупереджене та прозоре розслідування обставин конфлікту. Ми переконані - парламент має усі можливості і повноваження врегулювати цю проблему і знайти прийнятний для всіх компроміс.

Без ретельного розслідування обставин конфлікту ми не підтримуємо вимоги про негайну відставку керівництва правоохоронних органів. В умовах війни з путінським режимом позбавити силовиків керівництва - створити загрозу національній безпеці.

Водночас якщо буде доведена вина керівництва правоохоронних органів, якщо вони перевищили повноваження або вчинили злочин - винні мають понести відповідальність як за законом, так і політичну.

3. У силових акціях із блокування або захоплення органів самоврядування, місцевих органів центральної влади Радикальна партія участі не бере. Ми не повинні повторювати сумні помилки Українських визвольних змагань 1917-1922 років, а шукати порозуміння у стінах парламенту заради майбутнього країни.

4. Позиція РПЛ щодо торгівлі з окупованими територіями залишається сталою: влада допустила помилку, до цього часу офіційно не врегулювавши питання визначення статусу окупованих територій, торгівлі, переміщення людей тощо. Не надавши суспільству чіткого плану з повернення Донбасу та Криму. За політичної волі - усі ці речі можна врегулювати в парламенті, як це пропонує РПЛ.

Контрабанда та незаконні схеми, відсутність люстрації, корупція можновладців, неефективна соціально-економічна політика - усе це викликає справедливе обурення людей. Якщо режим Порошенка не змінить своєї політики і не дослухається до вимог людей і Радикальної партїі Олега Ляшка - закінчить як і попередній.

Керівникам обласних організацій - максимально швидко донести цю позицію до усіх керівників місцевих організацій і керівників фракцій в місцевих радах.

Без врахування наших пропозицій - рішення і звернення рад не підтримуємо.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 02.08.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.2
41.23
44.55
44.56

Архів новин

<<Серпень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо