emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Березня 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1528

Як зареєструвати права на кооперативну квартиру?

На сьогоднішній день чимала кількість громадян не зареєстрували своє право власності на квартиру, яку придбали у результаті діяльності житлово – будівельного кооперативу ще в 90-х роках. Коли у них виникає необхідність вчинити дії щодо такого нерухомого майна, виявляється, що без державної реєстрації права власності на квартиру особа, яка її придбала та в ній проживає не може розпоряджатися своїм майном, а саме: продати, подарувати тощо.
Отже, якщо будівництво будинку завершилося до 01.01.2013 року для проведення державної реєстрації права власності на квартиру необхідно подати такий перелік документів: 1)довідку з кооперативу про членство особи в кооперативі та внесення таким членом кооперативу пайового внеску в повному обсязі; 2) технічний паспорт на квартиру.
У випадку, коли будівництво квартири завершено після 01.01.2013 року особі - заявнику, окрім вище перерахованих документів, необхідно також подати завірені житлово-будівельним кооперативом копії документа, що засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта та документ, що підтверджує присвоєння об’єкту нерухомого майна адреси. Однак і ці документи можуть не подаватися заявником, якщо кооператив подав їх суб’єкту державної реєстрації для долучення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
Зазначимо, що за проведення державної реєстрації права власності на нерухоме майно сплачується адміністративний збір (крім випадків, коли особа звільнена від сплати адміністративного збору). Станом на 01.01.2017 року розмір плати за проведення державної реєстрації становить 160 грн.
Далі з вище зазначеними документами, а також з документом, що посвідчує особу заявника, а це, зокрема, паспорт громадянина України та ідентифікаційним кодом, громадянину необхідно звернутися до державного реєстратора для проведення державної реєстрації права власності на таку квартиру.
За результатами проведеної державної реєстрації власник кооперативної квартири отримає Витяг про державну реєстрацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Це свідчитиме, що процедура реєстрації права власності на квартиру завершена і нею можна розпоряджатися на власний розсуд.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо