emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
22 Березня 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1153

Електронний сервіс оформлення допомоги у зв’язку з народженням дитини

Із розвитком інноваційних технологій з’являється велика кількість електронних сервісів, які полегшують життя населення. Одним із таких новітніх сервісів є оформлення допомоги у зв’язку з народженням дитини через мережу Інтернет.
Останніми змінами до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми (далі – Порядок), затвердженими постановою Кабінету Міністрів України 30 листопада 2016 р. № 890, з метою заощадження часу, фінансових ресурсів новоспечених батьків та зменшення можливих корупційних ризиків було запроваджено можливість оформлення допомоги у зв’язку з народженням дитини через мережу Інтернет.
Так, згідно з пунктом 11 Порядку, для призначення допомоги при народженні дитини органу соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, подається заява одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики та копія свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу). Даний перелік документів є вичерпним.
Заява може бути подана в електронній формі (через офіційний сайт Мінсоцполітики за адресою https://e-services.msp.gov.ua/) до місцевого управління соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання заявника.
На вказаному сайті заявник може: заповнити та роздрукувати документи для призначення допомоги при народженні дитини або направити документи для призначення допомоги при народженні дитини в електронному вигляді на попередній розгляд. Однак, при даному способі входу у будь якому разі необхідна подача належним чином оформлених документів у паперовій формі.
Якщо заявник володіє електронним цифровим підписом, він може подати документи для призначення допомоги при народженні дитини у формі електронного документу. При даному способі входу відсутня необхідність подачі документів у паперовій формі, допомога при народженні дитини може бути призначена на підставі поданих документів у формі електронного документу. В такому разі факт народження дитини на території України підтверджується за інформацією з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, отриманою шляхом електронної взаємодії.
У разі надходження надісланої з використанням засобів телекомунікаційних систем заяви без електронного цифрового підпису громадянина орган соціального захисту населення повідомляє заявнику, що допомога при народженні дитини призначається лише після підписання у місячний строк зазначеної заяви. У разі непідписання заяви у зазначений строк подається нова заява.
Варто нагадати, що на сьогодні, допомога при народженні дитини призначається у розмірі 41280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України (стаття 12 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми»).
Також, відповідно до останніх новацій Міністерства юстиції України, батьки мають змогу зареєструвати народження дитини безпосередньо у пологовому будинку та одночасно зареєструвати її місце проживання.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо