emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Липня 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1174

ЗМІНА ІМЕНІ МАЛОЛІТНЬОЇ ДИТИНИ

Зміна імені громадян України обмежена віковим критерієм. Так змінити прізвище та ім’я на власний розсуд законодавством дозволяється по досягненню особою шістнадцяти років. Дитина, яка досягла чотирнадцяти років, має право змінити своє прізвище та власне ім’я тільки за згодою батьків.
Але чи можна порушити питання про зміну прізвища та власного імені дитині до досягнення нею 14 років?
Підставами для зміни прізвища малолітньої дитини (до досягненню нею чотирнадцятирічного віку) є зміна прізвища обома батьками або одним із них.
Зміна прізвища обома батьками є достатньою підставою для зміни прізвища дитини, яка не досягла семи років.
Після досягнення семирічного віку дитина уперше усвідомлює своє право на ім’я, виступаючи від свого імені у суспільних відносинах (у школі, у спортивних змаганнях).Тому законодавством надається їй право самостійно вирішувати питання про зміну свого прізвища.
Власне ім’я присвоюється дитині при державній реєстрації народження. Змінити власне ім’я можливо в разі, коли при державній реєстрації народження ім’я дитині присвоєно без врахування побажань батьків або одного з них. У таких випадках заяву про зміну власного імені можливо подати лише до досягнення дитиною однорічного віку.
У тих випадках коли дитина фактично має власне ім’я відмінне від того імені, яке зазначено в актовому записі про народження, заява батьків подається до досягнення дитиною чотирнадцятирічного віку при наявності документального підтвердження, що вона має інше ім’я. Це може бути довідка з дитячої поліклініки, дитячого садочка, школи.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо