emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Липня 2017 Виктор 1852

У Єврокомісії роз'яснили позицію Юнкера щодо створення антикорупційних судів
Джерело: http://ua.mirovaja.ru/news/1761-u-vrokom-s-roz-jasnili-pozic-yu-yunkera-schodo-stvorennja-antikorupc-inih-sud-v.html

Як зазначається, Юнкер наголосив на важливості створити юридичний орган, який буде відповідальний за боротьбу з корупцією, як на терміновому питанні

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер виступає за термінове створення в Україні компетентного незалежного органу для боротьби з корупцією, інституційну структуру якого повинна вирішувати українська влада. Про це йдеться в листі радника президента ЄК Річарда Шостака в український Центр протидії корупції.

У відповіді на звернення громадських організацій України, в якому говорилося про стурбованість про можливу зміну курсу ЄС в питанні створення антикорупційних судів, радник Юнкера зазначив, що важливість боротьби з корупцією була в центрі обговорення під час саміту Україна-ЄС, який відбувся 13 липня в Києві .

"Президент Юнкер публічно заявив, що зусилля з викорінення корупції в Україні на сьогоднішній день були недостатніми. Він говорив кожному з його співрозмовників, що боротьба з корупцією буде ключовим орієнтиром, за яким будуть оцінювати процес реформ в Україні", – йдеться в листі.

Також йшлося про необхідність створення можливості контролювати звинувачення за корупційні правопорушення.

"З цього приводу президент Юнкер наголосив на важливості створити юридичний орган, який буде відповідальний за боротьбу з корупцією, як на терміновому питанні. Він заявив, що вирішальне значення мають наявність гарантій його незалежності, як функціональної, так і бюджетної. Він наголосив на необхідності прозорості і незалежності процесу становлення цього органу і необхідності відбору спеціалізованих суддів ", – деталізував радник президента і додав, що" конкретну інституційну структуру органу повинна вирішувати Україна ".

"Президент Юнкер цінує роль громадських організацій в процесі українських реформ і співробітництво, яке існує між ними та Європейською комісією. Він залишатиметься надійним союзником, відстоюючи важливість боротьби з корупцією в Україні", – зазначається в листі.

Як повідомлялося, 14 липня десять громадських організацій і рухів публічно звернулися до ЄС з проханням пояснити можливу зміну курсу щодо антикорупційних судів, озвучену президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером на саміті Україна-ЄС

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо