emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
24 Липня 2017 РПЛ 1353

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

ОЛЕГ ЛЯШКО: ВІДСОТКОВІ СТАВКИ КОМЕРЦІЙНИХ БАНКІВ ПОЗБАВЛЯЮТЬ НАШ БІЗНЕС МОЖЛИВОСТІ РОЗВИВАТИСЬ
Олег Ляшко в ефірі радіо "Ера" заявив, що кредитування повинно стати основним інструмент розвитку бізнесу в Україні.
"Комерційні банки встановлюють відсоткову ставку в залежності від облікової ставки Нацбанку. Якщо облікова ставка НБУ - 12%, то комерційні банки дають кредити під 25-30%. У Федеральної резервної системи США облікова ставка - 0%, а у Центробанку Японії взагалі від'ємний індекс. Тому що вони використовують інструмент кредитування для розвитку бізнесу і створення нових робочих місць. А у нас заробляють на кредитах. Треба заробляти не на відсотках, а на збільшенні маси кредитування. Тому ми наполягаємо не просто на зміні голови Нацбанку, а на зміни грошово-кредитної політики. Національний банк має встановити мінімальну облікову ставку", - наголосив лідер Радикальної партії.
Політик зазначив, що ситуація у банківський сфері - неприйнятна.
"Немає ні голови, ні в голові. Відсоткові ставки комерційних банків позбавляють наш бізнес можливості розвиватись. Потім ми ходимо до Міжнародного валютного фонду і Європейської комісії. А вони нам дають дешеві кредити в обмін на нашу сировину", - підкреслив народний депутат.
Ляшко переконаний, що наслідки зниження кредитних ставок будуть позитивними для економіки.
"Так, разом із відсотками по кредитам впадуть відсотки по депозитам. Нехай падають! Для нас головне - це розвиток економіки. Тоді людина зароблятиме за рахунок високої зарплати, а не депозитів. І коли будуть високі зарплати, люди матимуть високу пенсію", - зазначив політик. Він додав, що потрібно скасувати податок на депозити.
"Пенсіонери несуть на депозит, щоб хоч якусь копійку заробити. А з них ще й стягують податок. Ми зараз добиваємось його скасування. Літня людина відклала собі на чорний день, а в неї ще й забирають податки. Це неправильно", - підсумував Олег Ляшко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо