emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
8 Серпня 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1351

Старт загальнонаціонального просвітницького проекту
«Я МАЮ ПРАВО!»

Міністерство юстиції впродовж останніх років створило одну з найрозвинутіших у світі систем надання безоплатної правової допомоги громадянам, які не можуть собі дозволити приватного адвоката. Цього року ініційовано наступний її етап – підвищення рівня знань українців про свої права та запуск Всеукраїнського проекту «Я маю право!». Так, 7 червня 2017 відбувся старт проекту, який презентували Павло Петренко та директор USAID Уейд Уоррен в Кабінеті Міністрів України. Даний проект реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою БПД та територіальними органами юстиції за підтримки USAID “Нове правосуддя” та іншими донорами.
Метою даного проекту є формування нової правової свідомості шляхом інформування громадян про їхні права та механізми їх захисту, оскільки поширення знань та освітня місія сприяє залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки.
Цього року проект починається з трьох великих блоків: права громадян у сфері правосуддя, захист права власності, формування вміння протистояти корупції, зокрема у вишах.
Проект розраховано на громадян України віком від 18 років.
Тривалість проекту становить 3 роки (2017–2019 рр.)
До географії проекту віднесено всі міста України, включаючи віддалені селища, де функціонують центри та бюро БПД.
Важливим елементом проекту є створення на базі Кабінету Міністрів України моніторингової групи для системного періодичного розгляду ключових справ щодо порушення прав громадян (поблоково) та притягнення до відповідальності державних чиновників чи осіб, з боку яких відбулось порушення прав громадянина.
Слоган проекту: «ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!» означає, що я знаю свої права; користуюсь ними і знаю, що треба робити, коли мої права порушують; захищаю себе згідно з законами, а держава захищає мене і мої права.
Стратегічним завданням довгострокової національної програми "Я МАЮ ПРАВО!" є підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності громад захищати свої права. Знання громадянами своїх прав і вміння їх захистити є найкращим способом протистояти сваволі чиновників та органів правопорядку.
Цільовими аудиторіями визначено на 2017 рік:
Широкий фокус: громадяни України, права яких можуть потребувати захисту.
Спеціальний фокус на 2017 рік:
• Власники бізнесу та майна;
• Студенти;
• Позивачі до суду;
• Працівники БПД та органів юстиції.
Стратегія проекту на 2018-2019 роки буде фіналізована на початку грудня 2017 року:
1. Права громадян під час спілкування з правоохоронними органами;
2. Права споживачів;
3. Права дітей та жінок;
4. Права учасників АТО, ветеранів війни;
5. Права тимчасово переміщених осіб;
6. Права малозабезпечених;
7. Права людей з інвалідністю.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.52
39.55
42.29
42.32

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо