emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
9 Серпня 2017 РПЛ 1173

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Олег Ляшко: "Політика влади в енергосфері - це злочин проти України і українців!"
Опозиційний політик заявляє про те, що йому стало відомо, що 3 серпня на засіданні Енергетичного штабу під керівництвом віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона було вирішено дозволити ПАТ "Центренерго", крім антрациту, закупити у США ще 500 тисяч тонн вугілля марки Г. На думку Олега Ляшка, дане рішення виглядає абсурдним в зв'язку з тим, що на відміну від антрациту, газове вугілля видобувається на контрольованій території України. Тому Радикальна партія вважає, що його імпорт - це повна неадекватність і безвідповідальність влади!
1. Уряд дозволяє держкомпанії «Центренерго» витрачати валюту на імпорт непотрібного Україні вугілля марки Г у той час, коли наші державні шахти (які добувають марку Г) недофінансовані і змушені скорочувати видобуток. Для прикладу, шахтарі ДП "Львіввугілля" не отримали зарплату за червень. Все це робиться на тлі наростаючої соціальної напруженості в трудових колективах - у липні через невиплату зарплат страйкували шахтарі ДП «Лисичанськвугілля» та ДП «Волиньвугілля». Між тим, влада вирішила підтримати закордонних, а не українських (львівських, волинських, дніпровських) шахтарів.
2. Через постійне недофінансування видобуток вугілля на державних шахтах стрімко падає. Якщо у 2014 році державні шахти піднімали на-гора 8,2 млн т, то в 2015 всього 5,6 млн т, а у 2016 році взагалі 4,9 млн т. І саме через це Україна зараз стикається із дефіцитом навіть марки Г.
3. У той час, коли уряд мав би підтримати саме українських шахтарів, встановивши належну ціну на вугілля та необхідні обсяги фінансування, влада вирішує купляти газове вугілля за кордоном. З точки зору довгострокової перспективи це рішення завдасть величезного удару по енергетичній безпеці країни, оскільки руйнує українську вугледобувну галузь. Скорочення українського вуглевидобування ставить енергетику у повну залежність від зовнішніх джерел постачання. У сучасному світі енергоресурси стали частиною і інструментом геополітики, а енергетична залежність від інших країн означає і політичну залежність, втрату суб'єктності.
4. Ініціатива "підтримати американських шахтарів" суперечить інтересам не тільки українських шахтарів, а й всьому народу України. Адже імпортне вугілля значно дорожче українського і за нього потрібно платити валюту. За підрахунками експертів від одного контракту на 500 тис тонн переплата становитиме 500 млн грн.
"Така політика влади - це втрати бюджетних коштів, їх неефективне використання, зловживання і корупція, зростання безробіття українців і вартості житлово-комунальних послуг. Тому я звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана скасувати рішення Енергетичного штабу уряду про закупівлю імпортного газового вугілля. Вимагаю від уряду купувати виключно українське вугілля, забезпечувати роботою українських шахтарів і погасити перед ними заборгованості по зарплаті", - заявив Олег Ляшко.
Українцям - роботу і гідне життя!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 02.08.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.1
41.13
44.33
44.35

Архів новин

<<Серпень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо