emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Серпня 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 4670

Порядок реєстрації місця проживання новонародженої дитини
Поява нового життя - подія завжди радісна та хвилююча. Але поряд з цим, з народженням дитини у батьків виникає ряд юридичних питань, які потребують невідкладного вирішення, таких як реєстрація народження та місця проживання новонародженої дитини чи оформлення матеріальної допомоги при народженні. Міністерством юстиції України було запроваджено ряд сервісів, які полегшують вирішення цих питань, одним з яких є можливість подання заяви про реєстрацію місця проживання новонародженого через органи державної реєстрації актів цивільного стану або працівника відділу державної реєстрації актів цивільного стану, який проводять прийом документів, необхідних для державної реєстрації народження, безпосередньо в закладах охорони здоров’я, де приймаються пологи.
Законодавством передбачено обов'язок батьків або інших законних представників зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.
Реєстрація місця проживання дитини проводиться за місцем проживання її батьків, або одного з них або ж її законних представників.
Для реєстрації місця проживання новонародженої дитини Вам необхідно подати:
• письмову заяву про реєстрацію місця проживання малолітньої дитини за встановленою формою;
• паспорти батьків;
• свідоцтво про народження дитини;
• квитанцію про сплату адміністративного збору, сума якого, у разі звернення особи протягом встановленого строку, становить 0,0085 прожиткового мінімуму для працездатних осіб (реквізити рахунків, на які сплачується збір можна отримати у відповідному відділі державної реєстрації актів цивільного стану);
• документи, що підтверджують право на проживання в житлі (ордер, свідоцтво про право власності тощо). У разі відсутності зазначених документів реєстрація місця проживання особи здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім’ї. Зазначені документи або згода не вимагаються при реєстрації місця проживання неповнолітніх дітей за адресою реєстрації місця проживання батьків/одного з батьків або законного представника/представників;
• копію витягу про державну реєстрацію народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України – у разі подання документів для реєстрації місця проживання дітей одинокими матерями.
У разі подання заяви представником особи, крім зазначених документів додатково необхідно ще подати:
• документ, що посвідчує особу представника;
• документ, що підтверджує повноваження особи як представника, крім випадків, коли заява подається законним представником дитини – батьками (усиновлювачами).
У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами, дитина реєструється за місцем проживання одного із них за письмовою згодою другого з батьків, наданою у присутності працівника відділу державної реєстрації актів цивільного стану, який приймає заяву, або на підставі такої письмової згоди, засвідченої в установленому порядку.
Варіантів одержання оформленої відповідним органом реєстрації місця проживання довідки може бути декілька, про що слід обов'язково зазначити при подачі заяви:
1) безпосередньо у відділі державної реєстрації актів цивільного стану;
2) у відповідному органі реєстрації місця проживання, центрі надання адміністративних послуг;
3) довідка про реєстрацію місця проживання може бути надіслана органом реєстрації місця проживання поштою.
Послуга подачі заяви для реєстрації місця проживання малюка через органи державної реєстрації актів цивільного стану одночасно з реєстрацією народження дитини без зайвих черг та втрати часу – сервіс, що доводить свою ефективність!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо