emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
30 Серпня 2017 РПЛ 1427

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Радикальна партія Олега Ляшка вважає, що реформи Уряду повинні відповідати інтересам людей, а не - політичних груп і міжнародних фондів
Пріоритетами нової сесії парламенту мають стати пенсійна, медична та освітня реформи, які відповідатимуть інтересам людей, а не кулуарним забаганкам політичних груп та вимогам міжнародних фондів.
Ключовим завданням пенсійної реформи має бути – радикальне підвищення пенсій, їх осучаснення за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати до 5000 гривень вже з 1 жовтня та поступове підвищення до 10 000 грн із щорічним зростанням протягом трьох наступних років.
Наша ініціатива з підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн переконливо довела правильність курсу на збільшення доходів українських громадян. Лише завдяки подвійному підвищенню мінімальної заробітної плати дефіцит Пенсійного фонду зменшився на 12 млрд гривень. Саме шляхом збільшення доходів українців, а не прихованим збільшенням пенсійного віку через зростання трудового стажу, як це пропонує Уряд, слід вирішувати проблему дефіциту Пенсійного фонду.
Радикальна партія Олега Ляшка переконана, що підвищення пенсійного віку чи пенсійного стажу є абсолютно недалекоглядним рішенням, яке Уряд намагається ухвалити на догоду міжнародним фінансовим інституціям, зокрема МВФ.
Необхідно також кардинально змінити бачення реформи освіти. На сьогодні так звана реформа є фактичним бажанням влади перекласти всю відповідальність за майбутнє дітей на місцеві органи влади та місцеві бюджети.
Більшість видатків на утримання шкіл влада, згідно законопроекту «Про освіту», перекладає на бюджети громад: довезення дітей до загально-освітніх закладів, їх харчування та утримання самих шкіл.
Така непродумана політика влади призведе до масового закриття шкіл, в першу чергу, в сільській місцевості та значно погіршить доступність шкільної освіти, як такої.
Норми законопроекту також чітко не фіксують відповідальність держави щодо безоплатності середньої освіти. Навпаки, законопроект пропонує навчальним закладам обрати одну з трьох форм господарювання: бюджетна установа, неприбутковий заклад освіти та прибутковий заклад освіти.
На думку партії, такі форми господарювання у підсумку призведуть до фактичного переходу середньої школи до надання широкого спектру платних послуг, в тому числі і абсолютно невмотивованих. Більше того, законопроект жодним чином не врегульовує прозорого функціонування так званих батьківських фондів, залишаючи батьків один на один з системою примусово-добровільних поборів.
Суттєвого доопрацювання вимагає також і «медична реформа». З ухваленого в першому читанні законопроекту необхідно виключити норми, які створюватимуть умови для масової платної медицини і призведуть до створення медичної «тендерної палати».
Окрім того, Радикальна партія Олега Ляшка звертає увагу на те, що реформа не визначає вичерпного рівня безкоштовних послуг і не дає відповіді на питання – «скільки і за що пацієнт платитиме за лікування».
Крім цього ми категорично проти намірів передати лікувальні заклади на баланси місцевих органів влади. Утримування їх за рахунок місцевих бюджетів призведе до фактичного їх закриття. Тисячі лікарів втратять роботу, а пацієнти добиратимуться до лікарень десятки кілометрів розбитими дорогами. Для багатьох українців, ці профільні заклади є останньою надією на одужання і держава має її гарантувати!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо