emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
5 Вересня 2017 Антон 6579

Хмельничани можуть одружитися за добу. Хмельницький також потрапив до переліку міст, в яких реєструють шлюб у короткий термін.

Як повідомляє Хмельницький з посиланням на прес-службу Урядового порталу, відомо, що в липні минулого року Кабмін схвалив впровадження пілотного проекту в 6 містах. Громадяни могли зареєструвати шлюб протягом 24 годин. Минулого тижня було розширено перелік міст, в яких закохані можуть одружитися у швидки термін. Невдовзі шлюб за 24 години будуть реєструвати і в Хмельницькому. Таким чином, молодята будуть самостійно вирішувати, коли вони бажають одружитися, а не чекати на цю визначну подію цілий місяць. Спеціалісти будуть перевіряти особисті дані майбутніх наречених, чи не перебувають вони наразі у шлюбі. Потім через добу закохані пари зможуть обмінятися обручками та вже офіційно стати чоловіком та дружиною.

Зараз така послуга діє у найбільш туристично привабливих містах: Києві, Кам'янці-Подільському, Одесі, Львові, Херсоні, Вінниці, а також містах, наближених до зони АТО - Миколаєві та Сєвєродонецьку. Проект «Шлюб за добу» спрямований на те, щоб поступово втілити сучасні європейські стандарти щодо реєстрації актів цивільного стану. Всього такою послугою могли скористатися у 20 містах. Відомо, що 5630 пар одружилися за добу в рамках пілотного проекту. Такі дані свідчать про велику популярність послуги швидкої реєстрації шлюбу серед закоханих.

Загалом даний проект поширився ще на сільські місцевості. Зокрема, це дозволить зробити послугу реєстрації шлюбу ближчою і зручнішою для громадян. Всього проект одруження за 24 години поширили ще на 15 населених пунктів.

Додамо, що відповідно до звичайної процедури одруження між подачею заяви та реєстрацією шлюбу повинно пройти не менше, ніж 30 днів.

Нагадаємо, що 14 лютого, у Кам'янці-Подільському, також стартував проект «Шлюб за добу». В один з найромантичніших днів у році усі закохані пари змогли поєднати свої долі в найкоротший термін.

Отже, за даними прес-служби Хмельницької міської ради, проект «Шлюб за добу» стартує в нашому місті 28 квітня.

Закохані пари зможуть обирати, де саме вони хочуть одружитися. Серед місць для одруження визначили:

приміщення Філії № 1 управління адмінпослуг міської ради,
хол приміщення міської ради (2-й поверх),
виставкову залу міської дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва,
музей-студію фотомистецтва,
малий актовий зал і внутрішній двір дитячої школи мистецтв.

Поступово перелік місць буде збільшуватися.

Молодята повинні подати документи до Першої Філії управління адміністративних послуг, яка знаходиться на вул. Грушевського, 86.

У п'ятницю, 28 квітня, у Хмельницькому стартував проект «Шлюб за добу».

Першою щасливою парою, яка зареєструвала шлюб за добу у Хмельницькому, стали Сергій та Валентина. У зеленій залі міської ради відбулася зворушлива церемонія створення нової сім'ї.

З вітальною промовою до молодят звернувся міський голова. Він побажав щасливим закоханим міцного кохання та дітей.

«Ця зала бачила багато. Тут вчилися діти, тут приймалися іноземні делегації, тут виконувалися владні повноваження. Але створення нової сім'ї тут відбувається вперше. Тому ви вже увійшли в історію нашого міста», - зазначив Олександр Симчишин.

Зазначимо, що хмельничани можуть вибрати один із чотирьох стилів весільної церемонії: модерн, класичний, ретро- та етностиль. Кожен із цих стилів має свій унікальний сценарій та проходить на відповідній локації. Додамо, що цього дня в рамках проекту «Шлюб за добу» проходило чотири церемонії одруження.

Нагадаємо, що для одруження за добу хмельничани повинні записатися на реєстрацію і подати потрібні документи.

Майже два місяці у нашому місті триває проект «Шлюб за добу», повідомляє Хмельницький з посиланням на прес-службу Хмельницької міської ради.

Організатором проекту визначено Хмельницьку дитячу школу мистецтв. Вона пропонує проведення шлюбної церемонії у п’ятьох локаціях, а саме: міській раді, дитячій школі мистецтв та її внутрішньому дворику, виставковій залі школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, музеї-студії фотомистецтва. Також закохані пари можуть замовити шлюб у різних стилях.

За період з 28 квітня до 19 червня послугою «Шлюб за добу» скористалося 70 пар. Серед них були мешканці інших міст України та іноземні громадяни. У зеленій залі міської ради 7 пар пройшли церемонію одруження.

Понад чотири місяці у Хмельницькому триває проект Мін’юсту «Шлюб за добу», повідомляє «Хмельницький» з посиланням на прес-службу Хмельницької міської ради.

Усі бажаючі можуть обирати серед п'яти локацій для проведення церемонії одруження. Також можна замовити шлюб у різних стилях і на будь-який смак. За період з 28 квітня до 31 серпня 189 пар скористалися можливістю одружитися за добу. Серед них були також мешканці інших міст України, а також громадяни Польщі, Туреччини, Марокко, Грузії, Франції, Канади, Італії, Німеччини, Казахстану, Таджикистану, Узбекистану, Сирії, Молдови, Естонії, Литви, Білорусі, Греції, Азербайджану, Ізраїлю, Вірменії, Російської Федерації. Додамо, що у зеленій залі Хмельницької міської ради взяли «Шлюб за добу» одинадцять пар.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо