emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Вересня 2017 РПЛ 2026

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Олег Ляшко назвав вимоги Радикальної партії до пенсійної реформи в Україні
За умови виконання вимог фракції Радикальної партії до пенсійної реформи 9 мільйонів українців отримають підвищення пенсій на кілька сотень та навіть тисяч гривень. Ці вимоги озвучив лідер РПЛ Олег Ляшко під час 4-годинної розмови депутатів його фракції з міністром соціальної політики Андрієм Ревою. Політик підкреслив, що пенсійна реформа повинна переслідувати одну мету – підвищення пенсій, чого не можна досягти без підвищення мінімальних зарплат, переконаний Ляшко.

«Підвищення пенсійного віку не дасть українцям отримувати нормальні пенсії. Чим більша зарплата – тим більша буде пенсія. На сьогодні 4 мільйони українців отримують мінімальну зарплату. Середня зарплата по Україні – більше 7000 гривень. За нормативами Міжнародної організації праці співвідношення між середньою і мінімальною зарплатою має бути не менше, ніж 60%. Отже, мінімальна зарплата в Україні має бути не менше 5200 гривень на місяць. Тому заявлену урядом мінімальну зарплату в проекті держбюджету на наступний рік у 3700 гривень на місяць ми вважаємо недостатньою. Наша вимога – підвищення мінімальної зарплати до 5000 гривень», - наголосив лідер опозиційної фракції у кулуарах парламенту.

Серед основних вимог РПЛ – перерахувати так звані соціальні пенсії для півмільйона українців, що складають 949 гривень на місяць.

«Ми наполягаємо, щоб ця пенсія була піднята до рівня прожиткового мінімуму. Сьогодні прожитковий мінімум для непрацездатних осіб складає 1312 гривень. Уряд планує з нового року підвищити його до 1372 гривень. Тобто, збільшення прогнозується на рівні 5%. Це абсолютно недостатньо. Ми вимагаємо підвищити прожитковий для непрацездатних осіб мінімум на 15 % і пенсіонери, які мають зараз 949 гривень на місяць, з 1 жовтня матимуть можливість отримувати 1500 гривень. Це майже на 600 гривень підвищення пенсії», - пояснив Ляшко.

Тим, хто не матиме необхідного трудового стажу 15 років для отримання пенсії, народний депутат пропонує надавати соціальну допомогу. На сьогодні таких українців близько 100 тисяч. Також фракція РПЛ наполягає на перерахунку пенсій для пенсіонерів з великим трудовим стажем, щоб прибрати зрівнялівку в пенсійному забезпеченні.

«Одні працювали, інші – ні, а пенсію отримують однакову. Ми категорично проти цієї зрівнялівки. Ми вимагаємо від уряду підвищити пенсії для людей, які мають великий трудовий стаж та які працювали на шкідливих виробництвах. Це шахтарі, металурги, хіміки, медики, механізатори, доярки та інші категорії громадян. Це наша принципова вимога», - розповів народний депутат.

Крім того, команда Олега Ляшка вимагає скасувати оподаткування для працюючих пенсіонерів, яке сьогодні складає 15%, а також включати період навчання у вишах у страховий стаж для нарахування пенсій. Ще одна вимога радикалів – індексація пенсій і зарплат на рівень інфляції, що зараз складає 11%, та скасування норми закону про пенсійне забезпечення жінок, які вийшли на пенсію до 55 років.

«На сьогодні 100 тисяч українських жінок, які вийшли на пенсію в 55 років, до 60-річного віку не отримують пенсію у повному обсязі, хоча мають необхідний трудовий стаж. За діючим законом поки 60 років немає – людині виплачується менша пенсія. У них фактично забирають 30% пенсії. Це несправедливо. Ми добиваємося від уряду, щоб жінки, які вийшли на пенсію до 55 років, мали пенсію у повному обсязі», - зазначив Ляшко.

Якщо уряд врахує всі вимоги фракції Радикальної партії до пенсійної реформи, то 9 мільйонів українців отримають суттєву надбавку до пенсій, впевнений Ляшко.

«Уряд пропонує підвищити 3,5 мільйонам українців пенсії на 60 гривень. Це за рахунок підвищення прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 1 жовтня на 5%. Якщо ми доб’ємося збільшення цього прожиткового мінімуму на 15%, то ці 3,5 мільйона людей отримуватимуть додатково по 180 гривень на місяць. Якщо уряд виконає наші вимоги, то півмільйона українців отримуватимуть не 949 гривень на місяць, а 1500, 100 тисяч жінок отримуватимуть пенсії у повному обсязі, а не дві третини, а навчання у вишах буде зараховуватися в стаж. І ми на цьому твердо стоїмо!», - підсумував лідер РПЛ.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо