emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
25 Вересня 2017 Олексій Наконечний 1665

Патріарх Філарет освятив храм у Хмельницькому.

24 вересня 2017 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідуючи наше славне місто Хмельницький здійснив церемонію освячення новозбудованого храму Всіх Святих Землі Української.
З самого ранку сотні людей в очікуванні свята почали сходитись на територію щойно збудованого храму Всіх Святих Землі Української, що знаходиться за адресою вулиця Тернопільська, 24.
Коли Філарет прибув для проведення церемонії на нього вже чекало багато людей, серед яких були і військовослужбовці військової частини А4239, що також доєдналися до події такого високого рівня у житті нашого міста. Оскільки це був справді історичний момент, адже було побудовано від фундаменту і осв’ячено перший з часів незалежності України храм у Хмельницькому.
Святкове Богослужіння продовжилося всередині, але всіх вірян храм вмістити не зміг, тому ще багато людей залишилося надворі, і слухало літургію за допомогою технічних засобів. Навіть сильний дощ не змусив людей піти.
Святійший Філарет звернувся до парафіян з проповіддю про значення і місце храму у житті православних християн та важливість покаяння і причастя Святих Христових Таїн. У своєму повчальному слові Філарет відзначив подвижницьку діяльність громади та благодійників, які, незважаючи на складні часи сьогодення, збудували храм.
Також Патріарх не оминув увагою військових, «які не шкодуючи себе усвідомлено ідуть на великий ризик і віддають найголовніше – своє життя, не зі злими помислами, а з почуття глибокої любові» - зазначив у промові Філарет.
Впродовж століть важкого історичного минулого нашого народу саме віра була тим чинником, що надихав, підтримував і вів нас крізь важкі критичні події. Саме вона, як цемент скріпила Київську Русь, підняла козаків на захист українства та спрямувала покоління на досягнення найвищої цінності – свободи та незалежності. І наш святий обов’язок разом з вірою зберегти та примножити надбання минулого заради щасливого майбутнього нашої країни.

Офіцер командування військової частини А4239 Олексій Наконечний/

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо