emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
7 Листопада 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1808

Стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!»!
У 2017 році Міністерством юстиції України зроблено важливий крок у напрямку підвищення рівня знань українців про свої права - відбувся старт загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Даний проект реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної вторинної правової допомоги та територіальними органами юстиції за підтримки USAID “Нове правосуддя” та іншими донорами.
Метою даного проекту є формування нової правової свідомості шляхом інформування громадян про їхні права та механізми їх захисту, оскільки поширення знань та освітня місія сприяє залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки.
Цього року проект розпочався з трьох великих блоків: права громадян у сфері правосуддя, захист права власності, формування вміння протистояти корупції, зокрема у вишах.
Проект розраховано на громадян України віком від 18 років.
Тривалість проекту становить 3 роки (2017–2019 рр.)
До географії проекту віднесено всі міста України, включаючи віддалені селища, де функціонують центри та бюро БПД.
Важливим елементом проекту є створення на базі Кабінету Міністрів України моніторингової групи для системного періодичного розгляду ключових справ щодо порушення прав громадян (поблоково) та притягнення до відповідальності державних чиновників чи осіб, з боку яких відбулось порушення прав громадянина.
Слоган проекту: «ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!» означає, що я знаю свої права; користуюсь ними і знаю, що треба робити, коли мої права порушують; захищаю себе згідно з законами, а держава захищає мене і мої права.
Стратегічним завданням довгострокової національної програми "Я МАЮ ПРАВО!" є підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності громад захищати свої права. Знання громадянами своїх прав і вміння їх захистити є найкращим способом протистояти сваволі чиновників та органів правопорядку.
Нещодавно відбувся запуск офіційного веб-сайту «Я МАЮ ПРАВО!»: http://pravo.minjust.gov.ua, функцією якого є розширення кола громадян, які зможуть отримати інформацію про свої права та інструкції для захисту цих прав. На сайті можна отримати актуальну інформацію про проект, свіжі новини та контакти, куди звернутись у випадку порушення прав українців.
Регулярно на сайті з'являтимуться матеріали, які навчатимуть, як не допустити порушення своїх прав, зокрема, як правильно оформити договір оренди землі, як оформити нарахування субсидій, які наслідки виникають у разі несплати аліментів тощо.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо