emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Листопада 2017 ПП "Біс-інфо" 937

Бережіться від пожеж в осінньо-зимовий період

З настанням прохолодної погоди стрімко зростає кількість випадків травмування людей на пожежах через необережне поводження з пічним опаленням, газовими приладами і обігрівачами.
За інформацією Головного управління ДСНС України в Хмельницькій області з початку року на теріторії області виникло понад 850 пожеж, внаслідок пожеж знищено і пошкоджено 640 будинків та споруд. Але ніякі матеріальні втрати не можуть бути порівняні з трагічними наслідками пожеж. В полум'ї загинуло 24 громадянина, ще 25 осіб травмовано
Вже цього опалювального сезону через пічне опалення загинула людина. У селі Велика Березна Полонського району виникла пожежа внаслідок порушення правил пічного опалення. Загинула 83-річна бабуся.
На минулому тижні палали будинки в селі Івашківці Хмельницького району, селі Врублівці Кам'янець-Подільського району, смт Ярмолинці та гурожиток Кам'янець-Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу. На щастя обійшлося без жертв.
Ці невтішні данні є результатом того, що в повсякдених турботах, рятуючись від холоду, багато людей появляють недбалість, не звертають увагу на дотримання протипожежного режиму.
Основними причинами пожеж є порушення правил експлуатації електрообігрівальних приладів та пічного опалення, перевантаження внутрішньої електромережі, необережне поводження з вогнем осіб у нетверезому стані. Трагічні випадки частіше виникають там, де діти залишаються без нагляду дорослих в закритих квартирах, будинках, де опалюються печі або ввімкнені в електромережу електропобутові прилади. З настанням холодів виникають пожежі в підвалах багатоповерових будинків,жертвами яких стають особи без певного місця проживання. Такі пожежі небезпечні ще й виділенням великої кількості диму, що проникає в підїзди та квартири, загрожуючи його мешканцям.
Біда не трапиться, якщо дотримуватись простих правил:
не використовуйте саморобні електронагрівачі
не експлуатуйте пічі, що мають тріщини
не використовуйте для обігріву приміщеньгазові плити
не слід сушити над запаленою газовою плитою ніякого одяну- він пересохне і спалахне
не залишайте без нагляду розпалені печі та включені електронагрівальні прилади
не слід палити груби і печі з незакритою топкою
не захаращуйте підвали сміттям, вхідні двері зачиняйте на надійні замки.

Пам'ятайте, що ваша особиста безпека та безпека ваших рідних і близьких вам людей залежить насамперед від вас самих.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо