emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
13 Листопада 2017 ПП "Біс-інфо" 957

На порозі нової епідемії грипу

Починаючи із жовтня розпочалося сезонне зростання захворюванності на гострі респіраторні захворювання. Центр громадського здоров'я Мінистерства охорони здоров'я склав перелік ліків, які не потрібно вживати у випадку ГРВІ чи грипу у дітей та дорослих. До списку нерекомендованих препаратів належать :антибіотики, інтерферони, антигістаміни, противірусні препарати (крім озельтамівіру та занаміру, за показаннями), "імуномодулятори","сиропи від кашлю", які можуть бути шкідливі для дітей до чотирьх років, "комбіновані ліки від застуди", вітаміни та рослинні препарати.
-Велика кількість ліків або їхня висока якість зовсім не гарантують, що ці препарати допоможуть вилікуватися. Часто популярні ліки, які пацієнти звикли вживати або придбали за рекомендацією друзів чи навіть деяких медиків, не мають доведеної ефективності для лікування грипу і ГРВІ, - зазначила в.о. міністра охорони здоров'я Ульяна Супрун.
При високій температурі жоден противірусний препарат неефективний. Більше того, самостійно важко визначити, яка це конкретна інфекція, чи то ангіна, чи грип. Потрібно обов'язково звертатися до лікаря, не "прописувати" самим собі ліки. Фахівці рекомендують не переносити хворобу "на ногах", багато пити, можна приймати жарознижувальні ліки при високій температурі.
Найбільш дієвим способом профілактики грипу лікарі називають вакцинацію.
Щеплення потрібно робити насамперед тим людям, які перебувають у групі ризику – дітям до 5 років, літнім людям, адже їхній організм із віком гірше самостійно бореться із захворюваннями, вагітним жінкам, які ризикують мати ускладнення при грипі. Також щеплення показані для медичних працівників через високий ризик захворіти внаслідок частого кониакту із хворими, а також людям із хронічними захворюваннями.
За інформацією головного епідеміолога Департаменту охорони здоров'я Хмельницької ОДА Олександра Мирного станом на 3 листопада 2017 року медичні заклади деяких районів та міст Хмельниччини придбали вакцину проти грипу і щепили нею 168 осіб з групи ризику. Зокрема мова йде про медичні заклади Деражнянського, Дунаєвецького, Городоцького, Чемеровецького, Шепетівського районів, а також міст Хмельницького та Нетішина. Медичні заклади решти районів замовили цю вакцинуі активно продовжують щеплення груп ризку на поточному тижні. Так, Хмельницька обласна лікарня закупила 100 доз вакцини ВАКСІГРИП і найближчими днями проведуть щеплення медпрацівників у тимчасовому медичному кабінеті для щеплень..Активна закупівля вакцини проти грипу триває. Про те вона не входить до Календаря обов'язкових щеплень, а тому не закупляється за кошти державного бюджету і не постачається централізовано. Тому купувати її громадяни та організації можуть за власні кошти або кошти місцевого бюджету.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо