emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Листопада 2017 Заспа Ірина 2146

Ти ще не волонтер, тоді ми ідемо до Вас!

З вівторка у Хмельницькому стартує «Школа Волонтерів», що буде проходити з 21 листопада по 19 грудня та покликана активізувати волонтерський рух серед учнівської та студентської молоді.

«В свій час коли в мене було бажання створювати проекти, займатись чимось подібним в мене не було підтримки, можливостей себе проявити, або я не знав де це можна знайти. Тому ми вирішили створити проект, який дає необхідні знання для втілення власних ідей, можливість реалізувати себе, долучатись до різноманітних заходів, не лише у власному місті, а й в подальшому на всеукраїнському рівні», – голова правління ГО «Молодь за краще майбутнє» Владислав Гребенюк.

« На разі, це друга школа волонтерів для молоді міста Хмельницького. Перша – відбувалася навесні і показала, що ця тема дуже актуальна у суспільстві. «Школа Волонтерів» виникла на початку 2017 року, як реакція молодіжного суспільства на виклики сьогодення. Молодь– найактивніший сегмент суспільства, а волонтерство – не просто корисна справа, але і тренд у розвинених країнах. Саме тому, ми вирішили популяризувати волонтерство і робити це правильно. При Хмельницькому Благодійному Фонді (ХБФ) «Хесед Бешт» існує професійна волонтерська організація «Community», яка активно долучилася до школи волонтерів, передаючи передовий досвід Ізраїлю та вітчизняних організацій.» , – розповідає В'ячеслав Нагнибіда, директор Общинного Центру «Тхія» ХБФ «Хесед Бешт»

Чи відрізнятиметься друга «Школа Волонтерів» від попередньої?

«Друга «Школа Волонтерів», окрім волонтерської діяльності, буде висвітлювати такі питання, як комунікація з громадськими організаціями, медіа та владою. Ця школа певним чином зумовлена створенням Молодіжного Центру. Адже після його відкриття будуть потрібні нові активні кадри. Ми прагнемо ініціювати створення єдиної молодіжної волонтерської бази даних з випускників «Школи Волонтерів» при Хмельницькій міській раді для їх подальшого залучення до різних проектів. Ми плануємо проведення школи на базі Молодіжного центру двічі на рік. Тому третю «Школу Волонтерів» можна очікувати вже навесні» , – Владислав Гребенюк.

Запитуємо, що ж цікавого чекатиме учасників на «Школі Волонтерів»?

•серія тренінгів і лекцій, практичних вправ та інтерактивних ігор;
• здобуття організаційних та лідерських навичок з побудови команди, тайм-менеджменту, медіаграмотності;
• навчання ефективній роботі з аудиторією;
• ознайомлення з внутрішньою «кухнею» волонтерів та під керівництвом менторів, написання власних проектів їх презентація, згодом – отримання допомоги від досвідчених менторів в їх реалізації
• розвіяння сучасних стереотипів про волонтерство

«Програма «Школи Волонтерів» складатиметься з восьми занять, розрахованих на календарний місяць.

Заповнити анкету може кожен бажаючий за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfta7Uo34gASu1f1chMexPtyRdp90LMPoTP54uomLnxs5VBIA/viewform

Участь у проекті є безкоштовною. Усе що потрібно, це заповнити реєстраційну форму. Ми оберемо найбільш вмотивованих щасливчиків та повідомимо по телефону.
Головна мета – навчити молодь правильно визначати свою мотивацію та сфери діяльності, створити «кадровий резерв» для подальшої діяльності, опираючись на найкращі методичні розробки закордонних та вітчизняних волонтерських організацій», – говорить координатор волонтерів ГО «Молодь за краще майбутнє» Анна Рубан.

«Школа волонтерів – це унікальний навчальний захід, який готує громадян до активної життєвої позиції, щоб вона була дійсно ефективна. Тому, це корисно для кожної молодої особи!» ,– В'ячеслав Нагнибіда.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо