emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Грудня 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1523

"Забезпечення дотримання прав людини в рамках реалізації загальнонаціонального
правопросвітницького проекту “Я МАЮ ПРАВО!”

Права і свободи людини становлять абсолютну цінність, є невід’ємні і належать кожному від народження. В будь-якому суспільстві вони є важливим інститутом, за допомогою якого регулюється правовий статус особи, межі вторгнення в її особисту сферу, встановлюються гарантії захисту і реалізації її прав і свобод. Тому їх забезпечення - одна з найголовніших функцій держави.
Адже знання своїх прав та їх усвідомлення дає змогу рухатися вперед і щось змінювати. Потрібно, щоб на всіх рівнях влади та кожним громадянином було високо усвідомлена важливість дотримання прав і свобод людини.
Соціологічні дослідження, проведенні Міністерством юстиції України, підтверджують, що близько 80% громадян країни виступають за необхідність підвищувати особисту та суспільну правову обізнаність, а головними бар’єрами на шляху до захисту прав своїх прав громадяни вважають нестачу знань про механізми та алгоритми захисту.
Саме тому Міністерством юстиції у 2017 році зроблено важливий крок у напрямку підвищення рівня знань українців про свої права: відбувся старт правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».
Основна мета – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.
13 вересня 2017 року розпорядженням Кабінету Міністрів України №638-р «Про реалізацію правопросвітницького проекту «Я маю право!» у 2017-2019 роках», проекту було надано статус загальнонаціонального.
10 листопада Національна рада реформ більшістю голосів схвалила Стратегію інформування громадян України про гарантовані їм Конституцією та законами України права на період до 2019 року. Реалізація прийнятої стратегії відбуватиметься в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» за такими напрямками:
- #МаскиШоуСтоп: захист прав підприємців від тиску правоохоронних органів на бізнес.
- #ЧужихДітейНеБуває: захист прав жінок та дітей шляхом посилення відповідальності за жорстку несплату аліментів.
- #АгроРейдериСтоп: захист прав аграріїв шляхом створення антирейдерських аграрних штабів по всій Україні.
- #ХабарЗаНавчанняСтоп: захист прав студентів шляхом боротьби з корупцією у вищих навчальних закладах.
Варто відмітити, що відбувся запуск офіційного веб-сайту «Я МАЮ ПРАВО!», функцією якого є розширення кола громадян, які зможуть отримати інформацію про свої права та інструкції для захисту цих прав. На сайті можна отримати актуальну інформацію про проект, свіжі новини та контакти, куди звернутись у випадку порушення прав українців.
За ініціативи Президента України Петра Порошенка, проект «Я МАЮ ПРАВО!» взято під патронат Глави держави, а 2018 рік оголошено роком початку реалізації цієї ініціативи. Це масштабна реформа правової свідомості, яка направлена на забезпечення сталого розвитку України як сучасної демократичної держави. Ми хочемо не лише інформувати громадян про їхні права, а й навчити їх, як ці права захищати. Ми хочемо дати чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли твої права порушують. Ми маємо на меті довести, що держава може бути партнером у встановленні рівності перед законом для кожного українця.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо