emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
21 Грудня 2017 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 970

Особливості державної реєстрації структурного утворення політичної партії з правом юридичної особи

Для державної реєстрації структурного утворення політичної партії з правом юридичної особи подаються у 10-денний строк з дня їх утворення, наступні документи:
1. Заява про державну реєстрацію створення юридичної особи (затвердженого наказом Міністерства юстиції України зразка);
2. Протокол установчих зборів (конференції) про утворення структурного утворення політичної партії, який підписується головуючим та секретарем.
Відповідно до вимог статті 10 Закону України «Про політичні партії в Україні» протокол має містити такі відомості:
- дата та місце проведення установчих зборів, конференції;
- рішення про обрання головуючого та секретаря;
- рішення про утворення обласної, міської, районноїорганізації політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії;
- рішення про визначення найменування обласної, міської, районної організації політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії;
- рішення про обрання керівника, визначення кількісного та персонального складу керівних та контрольно-ревізійних органів обласної, міської, районної організації політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії;
- рішення про визначення особи (осіб), яка має право представляти структурне утворення політичної партії для здійснення реєстраційних дій.
3. Реєстр осіб, які брали участь в установчих зборах (конференції) (є невід'ємною частиною протоколу), який підписується головуючим та секретарем установчих зборів (конференції).
4. Відомості про керівні органи структурного утворення політичної партії. Згідно з вимогами пункту 4) частини 1 статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» зазначаються такі відомості:
- ім'я та дата народження керівника, членів інших керівних органів;
- реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);
- посада в керівних органах структурного утворення політичної партії;
- контактний номер телефону та інші засоби зв'язку.
5. Відомості про особу (осіб), яка має право представляти структурне утворення політичної партії для здійснення реєстраційних дій (ім'я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв'язку).
6. Документ, що підтверджує створення структурного утворення політичної партії, відповідно до статуту Політичної партії, на підставі якого воно діє, зокрема:
- копія статуту Політичної партії (завірена керівним органом Політичної партії), якщо Політична партія зареєстрована до 01.04.2016;
- додаткові рішення, передбачені статутом Політичної партії, які свідчать про дотримання положень статуту під час створення структурного утворення політичної партії (наприклад, рішення вищого керівного органу Політичної партії (Політради Партії, Вищої ради Партії, Голови Партії тощо) про: створення, визнання, затвердження, погодження рішення структурного утворення політичної партії про його утворення; про набуття структурним утворенням політичної партії статусу юридичної особи; про погодження, подання кандидатур для обрання керівних органів структурного утворення (ради, голови, правління структурного утворення партії тощо).
Відповідно до вимог Закону України «Про політичні партії в Україні» обласні, міські, районні організації, первинні осередки політичної партії та інші структурні утворення, передбачені статутом партії, використовують повне найменування політичної партії з доповненнями, які визначають їх місце в організаційній структурі політичної партії.
За державну реєстрацію (створення) структурного утворення політичної партії адміністративний збір не справляється.
Строк розгляду документів, поданих для державної реєстрації - не пізніше 10 робочих днів з дати подання документів для державної реєстрації.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.63
39.69
42.51
42.56

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо