emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
30 Січня 2018 Петро 1885

Доброго часу доби всім.
Хочу поділитись з Вами своїм враженням про процес оформлення групи інвалідності в ХОЛ. Я не напишу жодного імені, адже не маю на меті притягнути когось до відповідальності. Думаю, що час сам розставить всі крапки над "і".
Тож розпочну свою історію.
Моя знайомародичкаподруга, це не важливо хто вона, має хронічний недуг - цукровий діабет. Вона вже мала групу інвалідності та отримувала матеріальну державну допомогу по інвалідності. Але, в нашій країні є таке правило, що ні в якому разі, за жодних обставин людина не може отримати групу "пожиттєво" після першої ж комісії (навіть якщо відсутня кінцівка і людина повністю непрацездатна). Тож люди змушені протягом кількох років, щороку проходити "перекомісію", для підтвердження групи.
Отже приходить людина в профільне відділення ХОЛ та реєструється на комісію. Далі, разом з такими ж людьми всі шикуються в чергу до кабінету де "дають" і організовано діляться частиною тієї державної допомоги по інвалідності, яку отримавали раніше, або накопленими заощадженнями, якщо перший раз. Після "проплати" людям видається щось схоже на квитанцію про оплату, з якою вже йдуть на комісію. Якщо ж не мати тієї квитанції то в 99% випадків групу не підтверджують, незалежно від того який недуг.
Найбільш вражає систематичність та організація цієї корупційної схеми, коли "беруть", можна сказати, відкрито. Ніхто не боїться відповідальності, а головне, що нікого ще не було викрити. За багато років змінювалась тільки сума "данини", а члени комісії, якщо і мінялись, то тільки за віком.
Всім дякую за увагу, сподіваюсь що комусь те, що я написав стане в нагоді. Хотілося б вірити, що цей текст когось виравить, але вірити в це дуже важко, нажаль.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 16.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.62
42.11
42.14

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо