emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
1 Лютого 2018 Батьківщина 990

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Вадим Івченко зареєстрував законопроект щодо пільг на отримання землі учасникам АТО

Народний депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко ініціював законопроект «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення гарантій реалізації учасниками бойових дій та осіб, прирівняних до них, в тому числі учасниками антитерористичної операції, Революції Гідності та їх сім’ями пільг на одержання земельних ділянок, а також припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності» №7511.

Про це він повідомив на своїй особистій сторінці у Facebook.

Депутат від «Батьківщини» пояснив, що вже декілька років учасники АТО, сім’ї загиблих в АТО та під час Революції Гідності намагаються отримати гарантовану їм державою землю.

«Їм відмовляють, затягують час, кажуть, що вони в черзі або землі нема. Проект Закону №7511 вирішує це питання. Учасникам бойових дій та особам, прирівняним до них, гарантовано право на першочергове та безоплатне одержання земельної ділянки на будь-якій території країни або компенсацію за неї в розмірі близько – 80 тис. грн, яка має бути виплачена не пізніше ніж за рік з дня реєстрації звернення», – повідомив Вадим Івченко, який зареєстрував законопроект у співавторстві з 27 народними депутатами.

Також цим законопроектом гарантується переважне право на землю громадянам соціальної сфери для ведення особистого селянського господарства. Як зауважив політик, до сьогодні, попри заяви влади, вищезазначені громадяни не мали практичного механізму для реалізації такого права.

«Після ухвалення цього закону жоден орган державної влади не матиме права відмовити громадянам в отриманні землі не за місцем прописки або проживання. А посадові особи, винні у порушенні строків розгляду заяв громадян щодо отримання землі, відповідатимуть за це згідно із законом», – наголосив народний депутат.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.63
39.69
42.51
42.56

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо