emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
7 Лютого 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1855

МІН’ЮСТ ЗАПУСТИВ РЕЄСТР БОРЖНИКІВ ЗІ СПЛАТИ АЛІМЕНТІВ
6 лютого починає діяти розроблений Мін’юстом закон №7277 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».
Документ запроваджує низку новацій, які посилюють відповідальність злісних неплатників, які мають заборгованість зі сплати аліментів понад 6 місяців:
- Позбавлення боржника права виїзду за кордон до ліквідації заборгованості.
- Позбавлення боржника права не надавати згоду на виїзд дитини за кордон.
- Позбавлення боржника права керувати автомобілем, використовувати зброю й полювати.
- до 240 годин суспільно корисних робіт, оплата за які піде на погашення боргу перед дитиною безпосередньо.
- Ліквідовано будь-які сплати при подачі заяв у цій сфері до суду.
Ні високопосадовці, ні багатії, які роками ухилялися від сплати аліментів, ні боржники будь-якого віку та професії по всій країні, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці.
Не сплачуючи аліменти, один з батьків фактично вчиняє економічне насильство над дитиною, позбавляючи її права на повноцінний розвиток.
Паралельно Мін’юст запускає реєстр боржників аліментів, який буде доступний кожному. ця інформація є в загальному доступі за посиланням https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors
Реєстр вже нараховує інформацію про більше ніж 75 000 боржників. Такий крок стане ефективним засобом тиску на неплатників, жорсткі методи впливу застосовуватимуться лише до злісних неплатників аліментів – борг яких перевищує суму сплати за 6 місяців.
Закон передбачає негайне скасування обмежень одразу після повного погашення заборгованості.
З початку року виконавча служба Міністерства юстиції забезпечила виплату боргів зі сплати аліментів на суму 1,9 млрд грн. Кошти отримали 550 тисяч дітей.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.13
39.17
42.26
42.3

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо