emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
9 Лютого 2018 Володимир 1588

Шановні громадяни! Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Хмельницькій області закликають вас бути дуже обережними на льоду або взагалі відмовитися від виходу на кригу, особливо під час плюсових температур на вулиці.

Крига на водоймах після довготривалих морозів, на перший погляд, ще здається міцною. У рибалок, які захоплюються підлідним виловом риби, не зникла спокуса посидіти з вудкою біля лунки. Але треба пам’ятати, що на товщині і міцності льоду також позначається плюсова температура — він стає слабким та крихким. Без шуму й тріску він може раптово провалитися під ногами. Особливо небезпечні прибережні ділянки, пронизані стеблами очерету.
Також ризикують ті, хто живе поблизу водойм, та, звикаючи взимку користуватися пішохідними переходами по льоду, забувають про небезпеку, яку приховує лід навесні.
В іншому випадку обов’язково майте при собі міцну мотузку завдовжки 15-20 метрів з петлею на одному кінці та півкілограмовим вантажем — на іншому, два цвяхи або ніж, які допоможуть вибратися на лід, якщо раптом провалитеся. Не виходьте на лід поодинці і у нічний час. Вирушаючи рибалити, попереджайте рідних, куди йдете.
Якщо ви все-таки опинилися у крижаній воді — не панікуйте. Розставте широко руки і без різких рухів намагайтеся виповзти на міцний лід у бік, звідки прийшли, та повзіть до берега, відштовхуючись ногами від краю льоду.
Надаючи допомогу людині, яка провалилася під лід, ні в якому разі не підходьте до неї стоячи: потрібно наближатися лежачи, розкинувши в сторони руки та ноги, використовуючи дошки або інші предмети, які є під руками. Наблизившись до потерпілого на відстань, яка дозволить подати мотузку, пояс або багор, витягайте постраждалого на безпечне місце.

Шановні дорослі! Слідкуйте за тим, щоб ваші діти ні в якому разі самі не гралися біля річок або ставків. Будьте пильними!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо