emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
12 Лютого 2018 РПЛ 817

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Ляшко: Субсидії годують олігархів
Олег Ляшко в ефірі радіо «Ера» заявив, що підвищення ціни на газ призведе до глобальної кризи неплатежів. Політик зазначив, що субсидії тільки поглиблюють кризу.
«У людей вичерпано запас міцності - вони не зможуть платити, якщо тарифи знову підвищать. Вже сьогодні величезний рівень заборгованості по сплаті за комунальні послуги. Крім того, понад 70 мільярдів гривень передбачено у бюджеті на субсидії. Нагадую, минулого року це було менше 50 мільярдів. Тобто щороку витрати державного бюджету на компенсацію вартості тарифів ростуть. Замість того, щоб вкладати кошти платників податків у робочі місця, дитячі садки, школи і будівництво доріг, влада направляє їх у кишені олігархів через механізм субсидій. Насправді усе це консервація бідності і енергетичної залежності», - обурився лідер Радикальної партії.
Народний депутат переконаний, мінімум 10% коштів, виділених на субсидії, потрібно спрямувати енергомодернізацію,а також ліквідувати компанії-посередники на ринку.
«Треба міняти за рахунок державного бюджету вікна двері, котельні, теплотраси і знижувати використання енергоресурсів, що допоможе зменшити тарифи. А вони кладуть субсидії у кишені олігархам і знову піднімають тарифи під черговий кредит Міжнародного валютного фонду. Вони розказують, що тарифи піднімають, бо «Нафтогаз» не рентабельний. Ми вже давно зареєстрували постанову про його ліквідацію - це просто фірма-прокладка! Чому за рахунок українців треба робити рентабельність «Нафтогазу»? Люди і так 70% свого доходу витрачають на комуналку. Треба встановлювати прямі відносини між видобувниками і споживачами», - наголосив Ляшко.
Політик зазначив, що наразі ціна на газ є нечесною.
«Вартість видобутку власного газу 1500 – 2000 гривень. Якщо додати туди рентабельність і транспортні витрати вийде максимум 3500 гривень, а не 9000 чи 10000 тисяч, як сьогодні стверджує влада. Саме тому ми пропонуємо програми, які дадуть можливість знизити вартість комунальних послуг: збільшувати державні видатки на енергозбереження і підвищення обсягу видобутку власного газу і вугілля. Зокрема, ми добилися зниження до 6% ренти на видобуток власного газу, адже ми переконані, що висока рента – це відсутність інвестицій і стагнація. Треба знижувати ренту, більше видобувати газу і тоді не буде потреби у субсидіях», - підсумував Ляшко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо