emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
16 Лютого 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 2516

РОЗРОБЛЕНИЙ МІН’ЮСТОМ ЗАКОН, ЩО ЗУПИНЯЄ “МАСКИ-ШОУ” НА
ПІДПРИЄМСТВАХ, ВСТУПИВ В СИЛУ
 «Прийняття даного закону – це нова сторінка в історії країни щодо забезпечення захисту прав і інтересів бізнесу. Фактично до цього моменту правоохоронці могли прийти і безпідставно паралізувати роботу будь-якої компанії. При цьому вони залишалися абсолютно безкарними. Прийнятий Закон ліквідовує таку можливість», - прокоментував голосування Міністр юстиції Павло Петренко.
 Документ вводить низку новацій, котрі унеможливлять незаконні репресивні дії з боку представників правоохоронних органів.
 Зокрема, вводиться обов’язкова відео- та аудіо фіксація судового засідання, на якому ухвалюється рішення про проведення обшуку, а також весь процес обшуку. Без наявності таких записів отримані докази визнаються недопустимими.
 Адвокати підприємства отримують право залучатися до обшуку на будь-якій його стадії. Докази, отримані під час обшуку, на який не було допущено захисника, так само мають бути визнані недійсними.
 Закон забороняє вилучення оригіналів фінансово-господарської документації, комп’ютерної техніки, серверів та мобільних телефонів суб’єктів підприємницької діяльності. Також він передбачає заборону повторного порушення закритих кримінальних проваджень тазабезпечує розумні строки провадження кримінальної справи.
 «Особи, права яких обмежуються, отримують право оскаржувати бездіяльність слідчого та вносити клопотання про застосування розумних строків провадження. Разом з тим представники бізнесу отримають право на підтвердження реєстрації кримінальної справи», - пояснив Міністр юстиції.
 За його словами, ще однією важливою ініціативою є запуск механізм аудиту діяльності правоохоронних органів у напрямку розслідування економічних злочинів.
 «Буде створена незалежна комісія, до складу якої увійдуть правозахисники, представники бізнес-асоціацій та органів державної влади. Вона розглядатиме завершені справи і даватиме оцінку законності діям правоохоронців щодо представників бізнесу. Цей законопроект має всі шанси прибрати найбільш масові прогалини, які дають змогу правоохоронним органам використовувати свої повноваження з метою тиску на бізнес», - зазначив Павло Петренко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 18.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.62
39.64
42.17
42.19

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо