emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
2 Березня 2018 РПЛ 801

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Ляшко вимагає зупинити будівництво Північного потоку-2
Стокгольмський арбітраж підтвердив невигідність для України газової угоди Тимошенко та Путіна. Про це заявив у кулуарах Верховної Ради лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Політик розповів своє бачення, куди необхідно вкласти виграні в арбітражі кошти.

«По-перше, ми виграли значну суму, отже немає потреби брати кредит МВФ та підіймати ціни на газ для населення. По-друге, важливо вкладати кошти в інвестиції та енергомодернізацію. У нас в бюджеті 70 мільярдів гривень на субсидії, які консервують бідність і енергозалежність, і менше мільярда на енергомодернізацію. Частина виграних коштів має піти на масштабну програму енергомодернізації. Заміна вікон, дверей, котелен і теплотрас дасть можливість вдвічі знизити споживання газу і знизити вартість комуналки за яку платять українці», - вважає парламентар.

Депутат наголосив на потребі збільшення обсягів видобутку вітчизняного газу

«Собівартість видобутку українського газу – 1,5-2 тисячі гривень, а платимо по 7 тисяч за тисячу кубометрів імпортного газу. У нас розвіданих запасів газу – 1 трильйон кубометрів, тому є можливість не лише видобувати, а й експортувати український газ. За ініціативи команди Радикальної партії минулого року в парламенті був прийнятий закон, за яким знизили до 6% рентну ставку на видобуток газу з нових скважин більше 5 км. Це дає можливість для інвесторів вкладати кошти і видобувати більше газу, щоб Україна мала позитивний газовий баланс і не залежала від «Газпрому».

Ляшко пообіцяв, що його команда зробить все можливе, щоб зупинити будівництво «Північного потоку-2».

«Частину грошей від перемоги в арбітражі потрібно витратити на лобіювання України, щоб не дати Росії побудувати «Північний потік-2». Будівництво цього газопроводу загрожує Україні втратою транзитного потенціалу. Якщо західні партнери справді хочуть допомогти економічному розвитку України, а не лише вивозити сировину, ми маємо спільно зупинити будівництво «Північного потоку-2». Цей газопровід підриває національні інтереси України, економічну безпеку і загрожує достатку українців», - підсумував політик.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 01.08.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.1
41.13
44.33
44.35

Архів новин

<<Серпень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо