emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
28 Березня 2018 РПЛ 1040

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Сергій Рибалка: Влада не виконує закони, а підганяє їх під свої інтереси
Однією з основних проблем сьогодення в Україні є тотальне небажання нинішньої влади виконувати закони на тлі постійних спроб змінювати законодавство для власних інтересів.

Про це у своєму блогу на «Обозреватель» написав екс-голова фінансового комітету парламенту, народний депутат Сергій Рибалка.

«Одна з основних проблем України, через яку мільйони простих українців не живуть, а виживають, – влада не виконує закони. А лише підганяє їх під свої інтереси», - написав він.

При цьому депутат навів приклад того, як у парламенті знайшли голоси аби змінити законодавство для призначення генерального прокурора, однак роками не можуть провести необхідні для економіки закони.

«Пам’ятаєте, як міняли закон під нинішнього генпрокурора? Швидко та нахрапом. І запросто знайшли голоси. А на закони задля зміцнення банківської системи і збереження у майбутньому мільярдів коштів державного бюджету та накопичень громадян голосів щоразу не вистачає», - зазначив Сергій Рибалка.

При цьому, суди завалені роботою, а слухання у справах вже планують майже на рік вперед, через затягування з призначенням суддів.

Ігнорування строків призначення на посади, на думку депутата, вже стало своєрідним інструментом чинної влади, який стосується найрізноманітніших сфер.

«Країна перетворилася на вічно виконуючих обов’язки – людей, які не відповідають за свою роботу повною мірою. А плоди пожинають прості люди. Все починається з малого. Яких тільки "виконуючих" у нас за цей час не було – в.о. директора Департаменту з питань люстрації Мінюсту, в.о. голови Держгеонадра, в.о. голови "Укрзалізниці", в.о. голови Фонду держмайна. Можна згадувати ще міністрів аграрної, інформаційної політики, охорони здоров’я», - написав він, згадавши, окрім того, затягування з призначенням голови НБУ, Центральної виборчої комісії і т.д.

Екс-голова фінансового комітету вважає, що влада свідомо користується цим у власних інтересах.

«Згадаємо фінансовий напрямок. Майже рік не працювала Рада НБУ – бо влада просто не призначала нових членів. Адже ділити банківську систему безконтрольно під килимом було зручніше. Повноваження членів наглядових рад державних банків також закінчились 6 років тому! Скільки ми не закликали, владна більшість не поспішала їх призначати. Знову таки керують без контролю. А потім ми дивуємось, що за роки незалежності коштом платників податків туди влито 12 мільярдів доларів державних коштів. Як у прірву. І ніяких кредитів МВФ не потрібно. Лише треба перестати красти», - написав Сергій Рибалка.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо