emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
28 Серпня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 764

2,6 МЛРД ГРН СТЯГНУТО НА КОРИСТЬ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ З НЕПЛАТНИКІВ АЛІМЕНТІВ З ПОЧАТКУ РОКУ
 З початку року державними виконавцями Мін'юсту стягнуто 2,6 млрд грн аліментів. Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, перебуваючи з одноденним робочим візитом у Полтавській області, де вона взяла участь у круглому столі «Захист права дитини через реалізацію заходів, передбачених законами #ЧужихДітейНеБуває» .
«Міністерство юстиції приділяє велику увагу захисту прав дітей і працює над вдосконаленням законодавства у цій сфері. Перший закон #ЧужихДітейНеБуває показав реальний результат: станом на сьогодні ми уже стягнули 2,6 млрд грн аліментів, це більше, ніж за весь минулий рік, коли було стягнено 2,4 млрд грн», - зазначила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.
 Міністерство юстиції пішло далі і розробило другий пакет законів, які вступлять в силу уже 29 серпня.

«Це не просто ініціативи, які посилюють відповідальність неплатників аліментів, це комплексні закони, які створюють економічні передумови для подальшого вдосконалення механізму забезпечення конституційного права дітей на достатній рівень життя та покращення їх матеріального стану. Крім цього, нове законодавство спрямоване на розвиток інституту відповідального батьківства та підтримку тих батьків, які сумлінно виконують свій батьківський обов‘язок», - зауважила заступник Міністра.
 Серед новел даного пакету законів збільшення мінімального розміру аліментів, накладення додаткових штрафів на суму боргу по аліментах, спрощення процедури виїзду за кордон з тим із батьків, з ким проживає дитина, вдосконалення порядку побачень з дитиною того з батьків, хто з нею не проживає, обмеження щодо перебування боржників на державній службі, кримінальна відповідальність за ухилення від суспільно корисних робіт у вигляді позбавлення волі до 2 років, податкові пільги для сумлінних батьків, які витрачають додаткові кошти на гуртки, навчання, спортивні секції і духовний розвиток дитини та низка інших новацій.
 Під час круглого столу заступник Міністра обговорила з колегами механізми реалізації встановлених законом норм, питання притягнення боржника до адміністративної відповідальності за несплату аліментів у вигляді суспільно корисних робіт з органами пенітенціарної служби та місцевого самоврядування, а також напрацювали пропозиції щодо подальшого удосконалення порядку стягнення аліментів.
«Ми повинні змінювати підходи до роботи, провести чергову інвентаризацію виконавчих проваджень, забезпечити чіткий контроль за дотриманням строків видачі довідок про наявність заборгованості зі сплати аліментів. Працюємо для громадян щоденно і організовуємо безперебійний робочий процес», - наголосила Світлана Глущенко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
40.97
41.02
44.33
44.36

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо