emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
29 Серпня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 717

 У Мін’юсті під головуванням Міністра юстиції Павла Петренка пройшла селекторна нарада, присвячена реалізації першого пакету законодавчих ініціатив #ЧужихДітейНеБуває та підготовці до запровадження новацій, які увійшли до другого пакету законів. У нараді взяли участь керівники усіх територіальних управлінь юстиції та очільники виконавчих служб у регіонах.

«Ми маємо напрацювати конкретні механізми реалізації завдань, які стосуються імплементації другого пакету законодавчих ініціатив. Кожен державний виконавець, який працює в системі, має чітко знати, що йому необхідно зробити, аби якомога ефективніше стягнути заборгованість зі сплати аліментів – як правильно комунікувати зі стягувачем та боржником. Ключовий показник ефективності роботи виконавців – українські діти, які ростуть в неповних сім’ях, мають вчасно отримувати аліменти від батьків, які проживають не з ними», - зазначив Павло Петренко.

 Створена у лютому система центральних та регіональних штабів зі стягнення аліментів продовжить роботу. Мін’юст й надалі моніторитиме ефективність роботи виконавчих служб на місцях за допомогою мобільних груп, які виїжджатимуть з міністерства у регіони. Водночас буде удосконалена система навчання виконавців, яка запрацювала з початком дії першого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває.
«Державні виконавці після набуття чинності другого пакету законів отримають оновлену технологічну карту з покроковим планом дій щодо застосування новацій. Також ключовим завданням є налагодження тісної комунікації з іншими органами, які задіяні у реалізації розроблених Мін’юстом ініціатив: прокуратурою, поліцією, прикордонниками, органами місцевої влади», - додав Міністр юстиції.
 У виконавчої служби починається напружений підготовчий період, оскільки з першого дня набуття чинності законів #ЧужихДітейНеБуває2 система органів виконання судових рішень має бути готовою на 100% до нових викликів.
«Ми маємо досягти конкретного результату – збільшити обсяг стягнених на користь українських дітей боргів зі сплати аліментів та спонукати батьків, які проживають окремо від дитини, добросовісно виконувати свої обов’язки», - зауважив Міністр юстиції.
 Міністерство юстиції вводить практику формування рейтингу державних виконавців, які продемонстрували найкращі показники стягнення заборгованості з аліментів. Такі рейтинги оприлюднюватимуться щоквартально.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
40.97
41.02
44.33
44.36

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо